En buss kommer lastad med … Mellofest!

I Askersund har man ett nytt och fantastiskt fint kulturhus. I Lekeberg har man en aktiv kulturförening som gillar det här med melodifestival. Matchningen är därmed perfekt och på lördag kväll underhåller Lekebergs Revysällskap i Sjöängens kulturcentrum. Som grädde på mellomoset rullar en fullsatt gratisbuss från Fjugesta till Askersund. Sydnärkingst samarbete när det är som bäst.

Revysällskapet satte förra året upp sin Mellofest i den egna lokalen Sparbanksbörsen. En högtidsstund för att alla melloälskare där svenska vinnare genom åren framfördes tidstypiskt av våra egna artister och där publiken fick fram rösta fram sin egen vinnare. Det blev lyckat och vi hade bara möjlighet att göra tre föreställningar. Därför känns det extra kul att kunna sätta upp den igen och dessutom få prova på en ny lokal och en ny publik. Men – vi vill ju ha med oss lekebergare, det känns både tryggt och kul. Därför har vi hyrt en buss och bjuder på skjuts till dem som bokar biljetter. Nu är dock bussen full men det går ju hur bra som helst att åka bil också …

Vi framför 17 härliga vinnarlåtar och gör häftiga ensemblenummer i start och paus och en särskild hyllning till årets svenska vinnare. Förutom ”gamla” säkra kort som Sara Örtgård, Wendla Thorstensson, Moa Elliot, Joanna Lysén, Ingalill Ekström, Cecilia Ekström, Stefan Ekström, Johan Deile, Anders Wallbom, Lennart Bernström, Elisabeth Brånsgård, Anneli Brånsgård och Mikael Strömberg, får vi även se och höra nya fräscha som Rasmus Håkansson, Erik Pålerud Johansson och Kajsa Söderberg.

Självklart är vår Mellofest också den perfekta uppladdningen inför nästa veckas Eurovision-final i Kiev. Och som en lagom cliffhanger kan jag avslöja att det i vårt interkommunala evenemang kommer att finnas likheter med viss gränsproblematik österut …

Se ett sammandrag från förra året här:
https://www.youtube.com/watch?v=MFk6r_IY34k

www.lekebergsrevyn.se
www.visitaskersund.se

 

 

 

Publicerat av

Gunilla Pihlblad

Lekebergsbo som är engagerad i det mesta som känns angeläget. Vilket bland annat betyder Lekebergs Revysällskap och kultur- och nöjeslokalen Sparbanksbörsen i Fjugesta. Där har vi en verksamhet som förmodligen är ganska unik sett i förhållande till invånarantal i kommunen. Man stöter också på mig i lokal- och regionalpolitiska sammanhang samt inom länets samlande amatörteaterorganisation, ATSÖ. Jobbar som informationsansvarig i branschorganisationen Convenience Stores Sweden, har tre vuxna barn, ett barnbarn, en särbo och en katt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *