I kväll ska vi se 20 år passera revy

Precis så här dags för 20 år sedan gjorde ett kompisgäng i Fjugesta verklighet av sina planer att starta en revyförening i Fjugesta. På nyårsafton hade man premiär på den första revyn som skulle komma att följas av många fler. Och inte bara revyer. Det blev folklustspel, farser, revymusikaler, shower, konserter, ungdomsmusikaler och seniorteater.

I kväll firar vi genom en egotrippad vetenskapspub där vi ser tillbaka på två decennier med Lekebergs Revysällskap. Mestadels i form av filmklipp men även med lite minnen och betraktelser. ”Fri entré och öppen bar” och allt i revysällskapets anda, det vill säga: Vi har roligt – har du?

Det blev totalt fem revyer i Edsbergs bygdegård. Under tiden som vi huserade där började vi med sommarspel på flera olika platser i kommunen; Högans hembygdsgård, Mullhyttans bygdegård, Lannamässen. Vi blev en del av ett lika fantastiskt som utvecklande samarbete i underbara Riseberga amfiteater och tre somrar i rad slog vi oss ihop med Sannabadet och spelade fars där.

Vi gästspelade på Tingshuset och vi hade en lärorik sommar med familjen Swedenhjelm i Sannaladan. Och så landade vi slutligen i Klaesson-huset i Fjugesta där vi för snart 12 år sedan började bygga upp vår egen kultur- och nöjeslokal, Sparbanksbörsen.

Varje år kommer ungefär 5000 personer till oss och idag är ungefär hälften av dem från andra delar av länet. Vi är stolta och glada, inte minst över att vi har en god återväxt inom föreningen som idag har cirka 200 medlemmar, de flesta aktiva.

I kväll ska vi se tillbaka. Men tillbakablickar gör automatiskt att man samtidigt ser framåt. Närmast i sikte är en stor jubileumsrevy med premiär på nyårsafton. Men som sagt – i kväll ägnar vi oss åt nostalgi på hög nivå. Välkomna att dela känslan med oss!

Publicerat av

Gunilla Pihlblad

Lekebergsbo som är engagerad i det mesta som känns angeläget. Vilket bland annat betyder Lekebergs Revysällskap och kultur- och nöjeslokalen Sparbanksbörsen i Fjugesta. Där har vi en verksamhet som förmodligen är ganska unik sett i förhållande till invånarantal i kommunen. Man stöter också på mig i lokal- och regionalpolitiska sammanhang samt inom länets samlande amatörteaterorganisation, ATSÖ. Jobbar som informationsansvarig i branschorganisationen Convenience Stores Sweden, har tre vuxna barn, ett barnbarn, en särbo och en katt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *