Biltrafik på Vallgatan – var är barnperspektivet?

Boende i Almby oroar sig för konsekvenserna av att öppna Vallgatan för trafik. Och jag förstår dem. En lång, rak gata som går från Hjälmarvägen till universitetet förbi Almbyskolan. En gata som väldigt många barn korsar varje dag på väg till och från skolan. Nya bostäder ska byggas och universitetet växer, därför tycker kommunledningen att det är en bra idé att släppa fram bilarna där så det avlastar större gator som Universitetsallén. Jag har hört en del klagomål från bilister som tvingats sitta i kö i rusningstrafiken på väg till universitetet. (De som ÄR bilkön…) För dem blir det säkert bättre och enklare att ta sig fram om Vallgatan öppnas. Men är det någon som har frågat barnen på vilket sätt det blir bättre för dem?

Miljöpartiet har varit emot den här gatuöppningen hela tiden. Och nu överklagar de boende i Almby beslutet till Miljödomstolen. Jag hoppas de får rätt.

http://www.na.se/orebro-lan/orebro/fara-for-barns-sakerhet-boende-protesterar-mot-kommunens-beslut-att-oppna-vallgatan-for-biltrafik

Publicerat av

En kommentar till “Biltrafik på Vallgatan – var är barnperspektivet?”

  1. Lösningen är väl så pass enkel som att man bygger två ordentliga fartgupp (dtvs liknande de som gjorts på Bistagatan nyligen) vid övergångsstället på gatan? Dess gupp håller du inte mer än 15-20km/h över om du vill att bilen ska hålla. På så sätt kan man öppna gatan och sprida trafikflödet samt att få ner farten och skapa en trygg passage för de som behöver korsa gatan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *