Sluta tjafsa om hundralappar!

”Men seriöst, ni måste lägga av med att tjafsa om hundralappar i valrörelsen. Det är viktigaste att ni pratar om hur ni tänker göra det bra för våra barn och miljön”. Kunde inte sagt det bättre själv, men den här gången var det en pappa med ett litet barn som sa det till mig, apropå att det är valår.

Jag träffade honom igår, när Miljöpartiet var ute på Hindersmässan och pratade med örebroare om gröna framgångar med MP i regeringen, och vilka frågor de själva tycker är viktigast. Jag fick chans att berätta om den nya Klimatlagen, elcykelpremien och det förbättrade djurskyddet. Det blev många fina samtal med både gamla och unga, nysvenskar och småbarnsföräldrar.

Jag är helt övertygad om att de allra flesta människor vill rösta på ett parti som de delar värderingar och visioner med, inte bara de som trumfar högst i plånbokspolitiken. Om vi politiker bekymrar oss för att människors intresse för politik minskar, och att politikerföraktet ökar, då kan vi faktiskt påverka genom att försöka vara mer relevanta för människor. Retoriken om hundralappar hit och dit – eller svartmålning av andra partier och politiker – gör att de politiska visionerna om samhällsutveckling och människors livskvalitet kommer helt i skymundan.

Jag ska göra mitt allra bästa för att bidra till ett politiskt samtal i valrörelsen som handlar om de långsiktiga frågorna, de som inte bara gör det bättre nästa år, utan även om 10, 20 och 50 år. När våra barn blivit vuxna, och kanske själva blivit föräldrar.

Publicerat av

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *