Varför måste man vara så ful när man tränar? Vi träffar stylisten Fanny Wedmark

Varför måste man vara så ful när man tränar? Vi träffar stylisten, designern och sångerskan Fanny Wedmark och pratar om träning men också mycket annat. Om Sara som desperat bokat in sig på en spray tan mot stress och om Fannys stora sorger i livet.

Högt och lågt alltså i dagens podd där det blir både skratt och gråt.

Kan tankens kraft ta oss genom loppen? Vi träffar mentala coachen Maria Dee

Maria ”Dee” Danielsson är snowboardproffset som fick lägga av när hennes knä gav upp. När hon tränade hade hon alltid ett mål i sikte: Nästa OS, och att stå högst upp på pallen… Hur tänker hon nu, på medaljens baksida? Och hur kan vi andra tänka i vår träning?

Mental träning har varit Marias nyckel till lycka.

Vi behöver lära oss cykla mountinbike och tar hjälp av proffset Linn Gustafzzon

Vasaloppstrippelns andra och tredje etapp närmar sig med större steg än vi vill låtsas om och det är dags för att börja cykla mountinbike.
Vi trodde kanske att vi kunde cykla men har ju lärt oss under den här resan att det alltid finns mycket mera att lära sig. Och att cykla mountinbike är ganska nytt för oss.
Vi tar förstås hjälp av en expert: Linn Gustafzzon, som är elitcyklist och kör Crosscountry i världscupen.

Sofia Rågenklint: ”När ingenting längre putar då är det dax att börja träna!”

Programledaren Sofia Rågenklint, 45, upplever att ingenting längre putar. Det får henne att ta sig till gymmet.

Hur hon tränar och att hon plötslig tvingas lära sig att lyssna på kroppen när hon trodde att hon fick en hjärtattack, berättar hon i det här avsnittet av Sara och Anna på glid.

PT: n Gustaf Ollas får fart på kändisarna men har svårt att hitta balansen själv

Som PT har han tränat både Maria Montazami, skidåkaren Jon Olsson Delér samt succémäklaren Fredrik Eklund i Los Angeles. I Dalarna är han kanske mest känd för sina träningstights med kurbits på.

Gustaf Ollas har inga problem alls att hitta motivation till att träna. Däremot tid sedan hans företag ICanIWill tagit fart och han blivit pappa till Dexter 17 månader.

”Mitt och min frus träningsliv nu är som ett parallellt universum mot tidigare!” Och för Gustaf som helst går ”all in” i allt han tar sig för är den stora utmaningen nu att hitta balansen.

OS-ryttaren Minna Telde om hur man ska tänka för att blir bäst

När OS-ryttaren Minna Telde är hemma i Falun på lite påskledigt passar vi på att snappa upp hennes bästa tips på mental träning. Hur gör hon för att lyckas vara en av de bästa i världen när det gäller? Och hur orkar hon träna sig och sina hästar VARJE dag året runt?

Sara och Anna möter Minna Telde och hennes allra närmsta fans: Rhodesian ridgebackhundarna Pippi och Kajsa och Jack russeln, Astrid.

Löpning i stället för morfin? Pontus springer från sin smärta

Det finns många olika anledningar till varför man vill eller behöver börja springa. Några har råkat lova att de ska göra ett lopp. Några kanske vill gå ner i vikt eller hitta sin livs form. Andra springer från smärta. Pontus Vallström bröt ryggen i en snowboardolycka och upptäckte att smärtan försvann när han sprang. Lyssna till Pontus berättelse i dagens avsnitt av Sara och Anna på glid!

Stefan ”Golden boy” Karlsson hjälper oss att hitta njutningen i gristräning

Vi vill ju att det ska vara härligt att träna! Men är det ens möjligt att det kan bli härligt att springa så långt som 4, 5 mil? Vi bjöd in Stefan Karlsson till podden, eller Golden boy som Sara kallar honom för hans guldlockiga hår och stora smajl. Han är känd för att vara snowboardproffset med det största leendet i backen som uppenbarligen njuter av sin sport. Kan han hjälpa oss att hitta njutning i träningen?

 

Sara och Anna spinning around

Nu så, vet vi äntligen vad alla pratar om som snackar om spinning! Dock förstår vi kanske inte hur de kan tycka att det är SÅ  kul…

Sara kände innan att hon egentligen inte alls behöver gå på spinning för hon är redan ett spinningproffs, men…  Följ med oss på vårt livs första spinningpass. Och så berättar Sara vad hon mera har för gamla meriter att falla tillbaka på, som kommer ta henne genom Cykelvasan – lätt som en plätt!