Vi klarade det! Här kommer vår racereport från Ultravasan 45

Våra barn och familjer var rörande imponerade och mötte oss tårögda av stolthet i målgången i Mora.
Men allra gladast och mest förvånade är vi själva!
Tänk att det var möjligt! Vi tog oss faktiskt från Oxberg till Mora tre gånger, varav den sista helt utan hjälpmedel (som skidor eller cykel). Vi löpte, lunkade och gick de fyra och en halv milen på dryga sju timmar och våra kroppar höll hela vägen. Hurra, vi klarade trippeln 45! Lyssna här på vår racereport:

I måååål! Vi utvärderar Cykelvasan och laddar om inför helgens mardrömslopp

Cykelvasan – check! Då är etapp två av tre i Vasaloppstrippeln 45 avklarad för Sara och Anna på glid. På väg hem i familjen Teldes minibuss utvärderar vi Cykelvasan efter målgången och så har vi träffat Sofia Norgren från Ludvika som blev Dalarnas snabbaste dam i Stockholm Marathon i år. Detta trots att hon är drabbad av sjukdomen MS.

Sofia berättar om sitt lopp, sin sjukdom, sin träning och ger oss ovärderliga tips inför den tredje och, så klart, VÄRSTA delen i trippeln: Löpning 45 kilometer.

Lyssna på det rykande färska avsnittet av podden:

 

Varför måste man vara så ful när man tränar? Vi träffar stylisten Fanny Wedmark

Varför måste man vara så ful när man tränar? Vi träffar stylisten, designern och sångerskan Fanny Wedmark och pratar om träning men också mycket annat. Om Sara som desperat bokat in sig på en spray tan mot stress och om Fannys stora sorger i livet.

Högt och lågt alltså i dagens podd där det blir både skratt och gråt.

Kan tankens kraft ta oss genom loppen? Vi träffar mentala coachen Maria Dee

Maria ”Dee” Danielsson är snowboardproffset som fick lägga av när hennes knä gav upp. När hon tränade hade hon alltid ett mål i sikte: Nästa OS, och att stå högst upp på pallen… Hur tänker hon nu, på medaljens baksida? Och hur kan vi andra tänka i vår träning?

Mental träning har varit Marias nyckel till lycka.

Vi behöver lära oss cykla mountinbike och tar hjälp av proffset Linn Gustafzzon

Vasaloppstrippelns andra och tredje etapp närmar sig med större steg än vi vill låtsas om och det är dags för att börja cykla mountinbike.
Vi trodde kanske att vi kunde cykla men har ju lärt oss under den här resan att det alltid finns mycket mera att lära sig. Och att cykla mountinbike är ganska nytt för oss.
Vi tar förstås hjälp av en expert: Linn Gustafzzon, som är elitcyklist och kör Crosscountry i världscupen.

Sofia Rågenklint: ”När ingenting längre putar då är det dax att börja träna!”

Programledaren Sofia Rågenklint, 45, upplever att ingenting längre putar. Det får henne att ta sig till gymmet.

Hur hon tränar och att hon plötslig tvingas lära sig att lyssna på kroppen när hon trodde att hon fick en hjärtattack, berättar hon i det här avsnittet av Sara och Anna på glid.

PT: n Gustaf Ollas får fart på kändisarna men har svårt att hitta balansen själv

Som PT har han tränat både Maria Montazami, skidåkaren Jon Olsson Delér samt succémäklaren Fredrik Eklund i Los Angeles. I Dalarna är han kanske mest känd för sina träningstights med kurbits på.

Gustaf Ollas har inga problem alls att hitta motivation till att träna. Däremot tid sedan hans företag ICanIWill tagit fart och han blivit pappa till Dexter 17 månader.

”Mitt och min frus träningsliv nu är som ett parallellt universum mot tidigare!” Och för Gustaf som helst går ”all in” i allt han tar sig för är den stora utmaningen nu att hitta balansen.

OS-ryttaren Minna Telde om hur man ska tänka för att blir bäst

När OS-ryttaren Minna Telde är hemma i Falun på lite påskledigt passar vi på att snappa upp hennes bästa tips på mental träning. Hur gör hon för att lyckas vara en av de bästa i världen när det gäller? Och hur orkar hon träna sig och sina hästar VARJE dag året runt?

Sara och Anna möter Minna Telde och hennes allra närmsta fans: Rhodesian ridgebackhundarna Pippi och Kajsa och Jack russeln, Astrid.

Löpning i stället för morfin? Pontus springer från sin smärta

Det finns många olika anledningar till varför man vill eller behöver börja springa. Några har råkat lova att de ska göra ett lopp. Några kanske vill gå ner i vikt eller hitta sin livs form. Andra springer från smärta. Pontus Vallström bröt ryggen i en snowboardolycka och upptäckte att smärtan försvann när han sprang. Lyssna till Pontus berättelse i dagens avsnitt av Sara och Anna på glid!