När långbeningen kostade en tv

Ibland kan åsynen av en insekt ta en skogstokig 19 år tillbaka i tiden. Den här historien utspelar sig sommaren 1994. Ni vet den där varma sommaren med fotbolls-VM i USA som ytterligare skruvade upp temperaturen? Familjen hade flyttat till Malmö och jag skulle till att börja gymnasiet på hösten. Men det är en annan historia.

Vår lägenhet vette mot söder och det var olidligt varmt. På fullaste allvar ruskigt och vedervärdigt varmt. Stearinljus som stod i solljuset smälte och bara vek ner sig. Vi tog alla chanser att ha balkongdörren öppen och det hände sig att en långbening tog sig in i vardagsrummet. Kanske inte så dramatiskt. Men min kära mor fick för sig att just den här långbeningen skulle tas av daga. Hon förföljde den och de båda hamnade till sist bredvid vår vita tv. Min mor fick efter en stunds förföljande ett gyllene läge för att slutföra sitt mordiska uppdrag. I sitt lyckorus så slog hon huvudet i en högtalare som satt upphängd på väggen med en liten spik.

Högtalaren tog ett skutt av smällen  och föll ner och landade rakt på vår tv. En liten smäll, en liten färgbubbla som imploderade på skärmen och så var tv:n död. Alldeles stendöd. Precis som långbeningen.

Publicerat av

Linda Hedenljung

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *