Nu fick jag dig allt!

Ja, någorlunda i alla fall. Vi har nästan dagligen en jagande sparvhök på besök. Vi matar småfåglarna så det finns många sådana här. Potentiell lunch för rovfåglar. Jag har inte riktigt fått till några bilder på höken. Fast de här får väl räknas som någorlunda ok.

Den här sparvhöken satt länge i ett träd och utstod diverse hån och sådant från ett gäng kaxiga talgoxar. De höll sig ovanför höken och tjattrade och höll på. Sparvhöken satt och tittade runtomkring och blickade uppåt på dem ibland. Sedan flaxade den till och jag tappade den ur synhåll. Jag trodde den hade gett uop och flugit vidare.

Det trodde en talgoxe med. Och den beslöt sig för att lämna trädtoppen och flyga någon annanstans. Men det hade helt plötsligt en hök i bakhasorna. Eller i stjärtfjädrarna. Sedan flög en nöjd hök hemåt med en mindre nöjd talgoxe i klorna.

 

Publicerat av

Linda Hedenljung

3 reaktioner till “Nu fick jag dig allt!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *