En riktig fuskmålning

I fotoredigeringsprogrammet Photoshop kan en göra det mesta. Plocka bort oönskade saker i en bild, lägga till annat och så vidare. Resultatet kan bli häpnadsväckande bra, i alla fall om en är duktig. Jag brukar sällan använda de finurliga finesserna. Jag vill inte förfalska det jag fotat. Men jag använder självklart hjälpmedel som gör att jag kan sammanfoga bilder till panorama. Eller så tar jag bort ludd som hamnat på linsen och gjort en prick mitt i bilden. Jag justerar kontraster och exponering om det inte blivit perfekt.

Den här bilden på talgoxen blev inte så värst skarp eller bra. Jag har strul med att få till exponeringen nu när snön lyser så vitt. Jag måste lära mig hur jag ska få till det på bästa sätt. Om jag lyder kamerans ljusmätare, så blir fågeln på tok för mörk. Nåväl. Åter till denna bild. Den blev kass, så jag testade använda ett av Photoshops många filter. I det här fallet ska det se lite målat ut. Ja, som att talgoxen inte alls är fotograferad utan snällt suttit still och blivit avmålad. Det ser faktiskt rätt fräckt ut.

Publicerat av

Linda Hedenljung

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *