Dagens solpelare

Det var en fantastiskt fin solpelare i dag. Jag har nog aldrig försökt fota en sådan. Och det blev rätt knepigt att försöka i dag. Jag kunde inte bege mig ut och fotade därför så gott jag kunde genom ett fönster. Grunnar lite på vilka inställningar i kameran som jag skulle gjort för att få till en bättre pelare. Det är en knepig avvägning. Om jag drar på så solen blir bra, blir träden (som i bilden) svarta konturer. Om jag drar på så att träden blir vita och fina, blir solen bara ett enda vitt hål, typ. Det går att få till. Jag har sett bilder från skickliga fotografer som gjort det riktigt fint. Titta här på Göran Strands bild från i dag.

Jag antar dock att det underlättar om en faktiskt är utomhus! Jag får hoppas på nya chanser med solpelare inom kort.

Publicerat av

Linda Hedenljung

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *