Sockersöta snösiskor

Häromdagen så stod jag som vanligt och slängde ett öga ut genom fönstret medan jag donade med annat. Plötsligt gick larmet i hjärnan. Ögonen hade sett en nyanländ fågel. Troligen en gråsiska. Jag försökte fota den genom fönstret men den var så långt borta.

Jag tog i alla fall med mig kameran när jag gick för att smeta mer smör på tallen. Och där var de nya fåglarna igen! Och de var verkligen oblyga. Till sist var de bara en dryg meter från mina fötter. De hoppade obekymrat runt trots att kamerans slutarljud levde om hela tiden. Vilka sötnosar! Väl inne så började jag grunna på om inte gråsiskorna varit lite väl vita och fluffiga. Jag konsulterade en Facebookgrupp för artidentifikation och fick min misstanke bekräftat. Det var snösiskor!

Publicerat av

Linda Hedenljung

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *