Bland sländor och fåglar

Jag har äntligen besökt Ändsjön på Frösön och därmed begått fågeltornsdebut. Det var en fantastiskt fin plats. Med otroliga mängder små blå sländor. Jag skulle tro att det är sjöflicksländor. Jag till och med fångade ett par som nog idkade samkväm för att skapa små nya sländor.

Jag fick också se några kanadagäss, gräsänder och på håll två svarthakedoppingar. Bilderna på dessa blev tyvärr tämligen usla. Men de håller på att ge mig ännu ett kryss.

Jag såg också den snabba herr aurorafjärilen. Han satte sig på en blomma dold bland snår. Det är den första bilden jag lyckats ta på en herre av den arten i år. Och bara min andra bild någonsin. Hoppet lever om en bra bild kanske om fem år…

 

 

 

 

 

Publicerat av

Linda Hedenljung

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *