Mer exotiska djur

Det talades en hel del om Afrika här hemma ett tag. Äldsta barnet tyckte att det lät rimligt med en resa dit i sommar. Vi kompromissade och tog en sväng till Frösö zoo. Där finns en hel del exotiska djur. Lejonen var på showhumör och mullrade värre än åskan som gått på sistone.

Det var en upplevelse för barnen att se alla djuren. Och för oss vuxna med. Men visst är det en blandad känsla att gå på zoo. Det är bra och nyttigt för barnen att lära sig mer om djur och natur i hela världen. Men å andra sidan är det vilda djur som inte får springa i det fria. Å ännu en sida så är faktiskt djurparker i vissa fall helt livsavgörande för en del arter. Ja, det är inte lätt. Fina djur är det i alla fall.

Publicerat av

Linda Hedenljung

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *