Och debaclet med linsskyddet

Tänk er följande situation. Jag är ute på cykeltur i skogen och trampar på som attans. Jag tänker mycket på att jag vill se en björn. Men så tänker jag också på att någon älg borde det väl rimligen kunna bli ändå. Jag krockar med sju insektsmoln, får en insekt i ögat och börjar så smått tappa hoppet. Då plötsligt står det en älgtjur inte långt bort. Jag stannar så fort jag kan med cykeln. Sliter upp kameran ur cykelkorgen och tror mig höra hur linsskyddet lossnar och slamrar mot korgen. Jag siktar mot älgtjuren och se inget. Bara svart. Förvirrad vrider jag lite på objektivet. Under denna tid står således den ståtlige älgtjuren och poserar vackert. Sekunderna senare springer han iväg. Först då har jag fattat vad som pågår och slitit loss linsskyddet. Det jag får är en suddig bild på en älgrumpa. Amatör! Ja, det är vad jag är. Men nästa gång då ska bilden sitta.

Publicerat av

Linda Hedenljung

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *