Därför bevakar vi inte ”Ladies night”

I helgen kommer turnépaketet ”Ladies night” till Gävle och Läkerol Arena. Arbetarbladets nöje har valt att inte bevaka showen. Här är tolv skäl till varför vi tar avstånd:

 

 • För att alla inte är välkomna i publiken.

 

 • För att konceptet bygger på att befästa stereotypa könsroller.

 

 • För att det också bygger på en förutsatt heterosexualitet. 

 

 • För att det inte ska behövas en ”tjejkväll” för att kvinnor ska tillåtas gå ut och roa sig.

 

 • För att riktiga tjejkvällar inte arrangeras av män med vinstintresse.

 

 • För att när män objektifieras är det en statusgrej och när kvinnor objektifieras så är det sexism.

 

 • För att ett gäng män kan tjäna storkovan på ett koncept som skulle vara helt ogenomförbart för en kvinnlig ensemble.

 

 • För att det inte handlar om tjejer som ”äntligen” får släppa lös på sina egna villkor när allt sker på de vita männens premisser.

 

 • För att det inte finns någon som helst anledning att uppmuntra något där enbart män är tillåtna att stå på scenen. (som att det behövdes)

 

 • För att Erik Saade säger ”De kanske hellre vill se manliga artister för att det är roligare än ett gäng konkurrerande, snygga brudar på scen.”

 

 • För att Thomas Järvheden säger: ”Det finns ingen som gnäller på Tjejmilen.”

 

 • För att det är trams.

 

Jag vill också poängtera att det här inte har något med kvaliteten av artisterna på scen att göra. Kritiken riktar sig helt och hållet mot konceptet ”Ladies night”.

Publicerat av

Sofia Juvel

169 reaktioner på ”Därför bevakar vi inte ”Ladies night””

  1. Det är synd att ni inte unnar oss som verkligen vill koppla av med vänninnorna ( det är trams att inte transexuella får delta. Kim är med oss)
   I vanliga fall kör jag till festen.
   Sitter där med vatten och juice i glaset.
   För det mesta frågar de om man vill ha citron på kanten ( Wow, undrar hur många gånger de som får dricka fritt får den frågan?)
   Avecen till kaffet blir bara en slät kopp kaffe, då inga som helst alcoholfria alternativ brukar erbjudas.
   När sedan kvällen lider mot sitt slut har man många körningar på glada, deppiga, efterfestsugna osv utan att själv får delta……
   och det gäller nog de flesta kvinnor
   Kom inte och säg att jag ska byta gubbe, för alla män jag haft har varit sådana och alla krogar och förfester lika okunniga om alcoholfria alternativ.
   Därför åker jag och mina vänninnor på Ladies night och har både förfest med vin,spa, kareoke,hotell och slipper vara så ordentliga utan bara sig själv…..
   Men det kanske är där skon klämmer värst, att det inte finns en massa hantuppar att kråma för, om man bortser från vakterna 😉

   1. De borde släppa in hantuppar om de vill vara där, annars är den här artikeln bara fylld med en massa stereotypa påstående, utan någon som helst bevisning eller annat underlag. Det är första klassens skitjournalistik, åsiktsjouralistik där man inte behöver bevisa någonting, tragiskt att publicera! Jag hoppas ni har/hade en trevlig kväll!

  1. Att skriva en sådan här kommentar bevisar exakt hur lite du förstår om vad denna artikel försöker belysa och förklara. Läs på lite vettja!

   1. Exakt Anders Persson är inte välkommen på Ladies night!
    Ge mig ett exempel på ett evenemang utan vinstintresse och manlig ledningsgrupp?

    1. Brigitta, menar du att ladies night inte har något vinstintresse eller vad? Sen kan jag rabbla upp ett antal krogar i Linköping /Norrköping som har kvinnlig ”ledningsgrupp”. Så vad är din poäng?

  2. Är ni säker på att det var en negativ kommentar, jag tog den i a f som positiv! Det hon skrivit är såklart begåvat och hon ser väldigt bra ut, såå,, en klockren kommentar tycker jag!

  3. Härlig härskarteknik där, Anders. Bra jobbat på att vara ett gigantiskt kukhuvud och helt och hållet missa poängen med allting. Men visst, när man är ett jävla gubbslem som vältrar sig i sin egen förträfflighet måste allting vara så mycket enklare, eller hur?

   1. Så om Anders tycker att hon är snygg och smart så menar alltså Johanna,Ulf Sandberg,ida,Daniel att hon är ful och korkad alltså ?

    1. Leif bara för att du, jag och Anders är snubbar. Så behöver inte världen vara indelad i utseende. Och att påvisa ett yttre när det handlar om en text är korkat och förlegat.

 1. Amen! Jag har aldrig förstått, hyllat eller deltagit i detta spektakel – Äntligen är det fler som inte vill uppmärksamma detta märkliga fenomen. Tack!

 2. Ha ha ha. Tack för ett gott skratt, fantastiskt roligt. Säg till när jag ska sluta skratta. Vilken humor ni har fått på kultursidorna, eller ska vi kalla dom sidorna vänsterpropaganda?

  1. Vänster? Jag ser mig som mer höger än vänster å ja håller med skribenten. Vart ser du vänsteropagandan? Vad i detta skulle få en att välja att rösta vänster??

   Ladies night är ett fjanteri utan dess like.

   1. Det finns många som blandar ihop vänsterpropaganda med jämnställdhet.
    Men att vara för jämnställdhet och minska dåliga striotyper är bara normalt och rätt oavsett politisk tillhörighet.

  2. Den här bloggen hör till arbetarbladet.se, så det är inte konstigt om skribenten har vänsteråsikter. Eller hur?

 3. Tack!

  Sagt i flera år att detta jävla spektakel endast befäster könsstereotyper ännu mer. Samtidigt som en punkt till kan finnas på din lista:

  Skulle det finnas en Mens night, med ”snygga” tjejer som har som roll att visa upp sig, ja då skulle det gnällas på sexism och manschauvinism men när det är ”Ladies Night” så tycker folk helt plötsligt att det är helt ok.

  Nej, jävla skitsaker är vad det är…

  1. Det står med i listan; Punkt sju:
   ”För att ett gäng män kan tjäna storkovan på ett koncept som skulle vara helt ogenomförbart för en kvinnlig ensemble.”

 4. HAHAHA!!! Du måste den största jävla fjanten som sett dagens ljus! Det absolut löjligaste jag läst på år och da´r. Sanningen är den att du i och med ditt sopiga inlägg förlöjligar de som gillar att besöka den där kvällen… Undrar hur många kritiska inlägg som du inte släppt igenom, för detta lär väl inte heller stå kvar…? Och Arbetarbladet då? Hur fan mår ni? Låter ni en enda person med snedvridna åsikter diktera vad som skall bevakas eller ej i eran blaska?? Nej, fy fan!!

  1. Hej och hå! Hur upprörd kan man bli? Ta det lite piano. Folk får väl gå och kolla på vad de vill. Hur då förlöjliga? Hon förklarar ju varför Arbetarbladet inte kommer gå på showen och vad hon/de anser showen står för. Vad jag ser står ingenting om hur tragiskt det är att folk lägger pengar på det här spektaklet.

   AB och Sofia – Helt rätt!

   1. Håller med. Kan inte vi damer få ha lite kul och titta på lättklädda män ibland utan att prettosverige ska börja skrika 🙂

  2. Skriver någon som uppenbarligen helt missat poängen med de tolv punkterna ovanför. Undrar lite när människor som du ska argumenterade med sakpoänger istället för försöka förminska och förtala. ”Största jävla fjanten”, ”sopiga inlägg” osv osv. Om det Sofia skrivit nu är så sopigt, varför berättar du inte för oss upplysta på vilket sätt det är sopigt och snedvridet? Ingen kommer någonsin ta dig på allvar eller lyssna på det du har att säga, med en sådan kommentar du lämnat.

  3. Micke – svårt att ta den, va. Om du är så upprörd kan du väl förklara vad som är fel. Stå upp som en man för din hatt o var en hel karl, vetja. Kalla folk jävla fjant imponerar inte.

  4. Det finns inte mycket mer tragiskt en alla dessa vita kränkta män.. Varför är jämställdhet ett sådant oerhört hot? Och inta har någon av dessa ett vettigt argument emot de tolv punkterna, utan det hela utmynnar i personliga påhopp om utseende och liknande irrelevanta ”argument”.
   Tragiskt är vad det är.

 5. Oh gud så skitnödiga ni är. Ja, de tjänar pengar på spektaklet, det gör de som tillverkar mina kvinnoriktade hudvårdsprodukter också. De är entreprenörer, som dessutom lyckats. Hatten av till hela Ladies night-gänget! Skamvrån till Sofia Juvel och Arbetarbladets nöjesredaktion för att vara trångsynta degraderande gentemot alla de hundra tusentals kvinnor som genom åren sett ladies night och ÄLSKAT varenda sekund av det.

  1. Hatten av för de som sålde på Sofia J läppstiftet och blekmedlet!
   -Tala om självmål…

   Herregud, om folk tycker det är en kul grej, så måste väl det vara okey.

   1. Åh, skambeläggande för utseende! ”Eftersom du gjort något som syftar till att förändra ditt utseende är du diskvalificerad från att kritisera strukturer”. Så många vi skulle bli kvar till att förändra världen alls om någon lyssnade på dig…

  2. Den enda som är skitnödig här är du. Jag tycker det är tragiskt att du i likhet med många andra kvinnor känner att n i måste försvara patriarkala strukturer. Det är märkligt, verkligen märkligt. Ungefär som att en gris skulle försvara slakteriets rätt att slakta andra grisar.

 6. Om nu dina 12 teser vore det enda riktiga alternativet, så tycker jag att du totalsågar dina ”medsystrar” som valt, att helt frivilligt, att besöka showen. En del människor struntar helt enkelt i vad som är korrekt och inkorrekt. Jag tycker att vi skall låta det beslutet fattas av respektive individ och inte beslutas av andra än dom själva.

  Tjejer, kvinnor… Upp på barikaderna! Vill ni se ”hunkar”, så gör det, vardagen är nog så trist. Huvudsaken är väl att ni fattar era beslut själva.

  1. Bra där!!! Gillar dig mer o mer nu Budda 😉 är väl för 17 var o ens egen rätt o bestämma vad man vill gå o se ..jag var på Ladies Night för ett par år sedan, hade en helt underbar kväll med goa vänner o skrattade gott o mös helt enkelt hela kvällen. Såg inget som ansågs sexistiskt. Utan grabbarna/gubbsen var där för att ROA oss. Showen är uppbyggd på att ROA inte att få oss tjejer att tappa trosorna..(även om säkert en del gjorde/gör det åxå av bara synen som framträder på scen). Fånigt löjligt av AB. Trodde en resencent skulle va neutral jag…. jösses!

  2. Det är ingen som bestämmer över huruvida någon annan ska gå eller inte gå på ”ladies night”. Det är heller ingen som säger att man ska göra det som är korrekt eller inkorrekt, eller vad som ÄR korrekt eller inkorrekt. Det är bara en förklaring till varför tidningen valt att inte gå på/skriva om evenemanget. På samma sätt som varje individ (förlåt; kvinna) är fri att välja om hon vill gå dit eller ej och på vilka grunder hon gör det valet.

   1. Det är inte tidningens sak att moralisera över vissa evenemang. Som nöjesredaktion ska man vara neutral. Det finns rimligtvis även andra artister/konserter som man kan ha synpunkter på, de kanske har dålig kvinnosyn, dricker för mycket, tar droger o.sv. Ska man inte skriva om dem heller? Ladies Night är ett så pass stort evenemang att man inte gör sitt jobb som recensent om man inte bevakar det.

  1. Så att uppmärksamma och motverka orättvisa maktstrukturer är likvärdigt med att konstruera dem? Menar du allvar?

 7. Detta är så uppfriskande härligt att läsa! Äntligen säger en tidning ifrån om detta sexistiska dravel. Fint jobbat!

 8. Anders: Tack för att du bevisar att hon har rätt.

  Micke: Hur menar du att det förlöjligar publiken? Inget som skrivs handlar ju om publiken. Om du inte kan komma med sakliga argument för varför du inte gillar texten förstår jag inte riktigt varför du tror att någon ska lyssna på dig. Svordomar brukar inte riktigt vinna diskussioner.

  1. Uppenbarligen så underkänner hon alla i publiken som faktiskt går och ser showen genom att påstå att de låter sig roas på ”mäns villkor”, att det de tittar på är ”trams”, som om kvinnor inte har en egen vilja. Det finns ingen som tvingar Sofia att tycka att Ladies Night är bra, men hon borde sköta sitt jobb som recensent eller ansvarig för kulturredaktionen och lämna sina moralistiska värderingar hemma. vill hon göra en poäng av sin åsikt då kan hon vara väldigt kritisk i recensionen eller ha en krönika intill recensionen.

 9. Ni kan inte känna att ni vill bevaka Ladies Night för att:

  – Det är ett av få evenemang som riktar sig till kvinnor. En målgrupp som oftast står utanför. Hylla det istället för att gnälla på att ”det inte ska behövas”. Tydligen behövs det eftersom det fortsätter år efter år!

  – För att plötsligt får tjejer en plats att mötas, umgås och träffas? Vad är negativt i det?

  Du kan va trams. Jag ska gå.

 10. Agree. Rakt av.
  (och som info för er som av nån anledning blandar in höger- & vänsterpropaganda i den här diskussionen så röstar jag själv på alliansen.)

  1. Visst, ta till exempel den delen för några år sedan där en av ”akterna” var Snickar-Matte från Bygglov som gick ut på scenen i bar överkropp och sågade itu en stock med motorsåg, behöver du mer stereotyp könsroll?

    1. Borde han inte då som snickare vara medveten om att man borde ha skyddsutrustning när man sågar med motorsåg? Bar överkropp är väl knappast det?

     1. Haha jag hoppas du är ironisk här. Kolla dig runt på sommaren, hur många snickare ser du med t-shirt när det är varmt ute? Nej precis

 11. Underbart! Fantastiskt bra! Hoppas och tror det där tramset är ett fenomen på utdöende, i takt med att smartare generationer växer upp.

 12. Hej Arbetarbladets kulturredaktion. Hur står det till inne i bubblan? Ni är som SD:are. Helt förblindade av ett hat som riktas mot en enda punkt. Har ni kollat om årets julbock är genuscertifierad och mappad mot senaste uppsatsen vid Södertörns högskola?

  1. Vad har SD med detta att göra, börja med att läsa ett partiprogram innan du framstår som obildad. Är som att säga att det enda miljöpartiet vill är att höja bensinpriset!

  1. Vad är nästa steg att inte rapportera ifrån reggae festivalen i Furuvik för att det är droger inblandade ?

   Eller blir det inge rapportering av Brynäs kommande matcher för att skribenten av hockey håller på Leksand ?

   Tyvärr blir det ingen rapportering om julhandeln för ledaren är från Jehovas och där köper vi inga presenter.

   Hör ni hur löjligt det låter ? Att personliga åsikter skall styra nöjesrapportering.

 13. Vänsterfolk skall då alltid förstöra glädjen med något djupsinnat flum. Nej, gå dit och ha en trevlig kväll alla ni normala kvinnor!!

  1. Är det inte fantastiskt att du med två meningar förklarat att normala kvinnor inte ska tänka efter så noggrant? Säger inte det ganska mycket om din och samhällets syn på kvinnor och mäns roller?

   1. Wow Ninni, snacka om att tolka in osagda saker i ditt svar. Djupsinnigt flum = normala kvinnor ska inte tänka efter så noggrant. Hur fick du till det??

 14. Tack för det, lustigt att det främst tycks vara män- som ändå inte får se eländet, som tycks irriterade. Heja Arbetarbladet!

 15. Läste rubriken och tänkte, äntligen tänker en av våra lokaltidningarna börja skriva mer om den lokalamusiken och låta de nationella tidningarna skriva om de nationella arrangemangen, men så fel jag hade, återigen får vi se prov på när en journalist som agerar partiskt i en fråga och inte opartiskt som de borde vara. En tidning är till för att ge nyheter till folket kring vad som sker omkring, inte sitta och partiskt välja vad som passar journalisten att skriva.

 16. När jag läste rubriken så tänkte jag att, äntligen så har en av våra lokaltidningarna fattat att det är de nationella tidningarna typ Expressen, Aftonbladet som ska skriva om nationella musikarrangemangen som ladiesnight och att lokaltidningarna ska hjälpa till med att föra den lokalamusiken framåt. Jag vet att det finns så otroligt mycket bra musiker i Gävle men får i princip alltid bara läsa om de nationella artisterna i både ab o gd. Åter till artikeln jag hade fel. De var återigen en journalist som istället för att arbeta som en journalist ska alltså opartiskt, väljer att lägga fram sina egna värderingar kring hur vi i allmänheten borde tycka och tänka. Jag gick media 3 år på gymnasiet och fick redan där lära mig att en journalists främsta uppgift är att bära fram nyheter och vara opartisk. Men de var ju bara gymnasie nivå, journalist högskolan kanske tycker annorlunda.

 17. Som frilansare och journaliststudent måste jag säga att jag kan nog fasen inte bli stoltare över Arbetarbladet än jag är nu. Ett genomtänkt och rakryggat ställningstagande utifrån en kristallklar motivering. För att inte nämna att denna typ av ställningstagande blir alltmer sällsynt. Heja!

  Ni som uppenbarligen inte vill (eller kan?) ta debatten på en hälsosam nivå: naturligtvis är det Arbetarbladets självklara rättighet att skriva om vad de anser viktigt, och vice versa vad de inte anser viktigt nog för att ens slösa bläcket till tryckkostnaderna på. De vill inte skriva om Ladies Night – de skriver inte om Ladies Night. Beslutet följer dessutom med en tydlig motivering om *varför*, som man kan läsa ovan om man nu tagit lite för mycket jantelagen med sitt morgonkaffe och helt enkelt missat det.

  En respektfull high-five till Sofia, nöjesredax och hela Arbetarbladet. Kör hårt.

  1. Du menar alltså att en journalist inte har någon som helst ansvar att lyssna till läsarna? Om de är så att du tänker dig sitta och välja och vraka med vad du tänker rapportera om, och inte lyssna på dina läsare så lär du ju inte bli så långlivad i yrket. Kolla hur många av arbetarbladet eller gd nöjes artiklar som handlar om lokalmusik t.ex men de är kanske ett val dom gör också att bara bära fram etablerade musiker. Nej en lyhördhet och opartiskhet är de viktigaste annars har du snart inget förtroende kvar för de du skriver om.

   1. 20 tummar upp, håller helt med.
    Opartiskhet är en grundsten i journalistik.
    Lämna egna åsikter hemma och rapportera om vad som sker i samhället istället, för att göra ställningstaganden.

    Uppenbarligen finns det MASSOR kvinnor som vill se det här. Inte för att det är sexistiskt utan för att det är kul, underhållning! Herre Gud, låt kvinnorna vara fria att bestämma själva vad dom vill göra. och ni avväpnar oss genom att säga att det vi vill se är fel och sexistiskt. Det är eran åsikt. Ni motarbetar ju era medsystrar. Ta inte våran frihet att få ha åsikter utan att ni stämplar det rasistiskt.

    Och att sätta en negativ stämpel så fort bara män är inblandade, ni fördömer den strukturen lika mycket som ni själv anser er fördömda av den gruppen.
    En grupp killar som vill underhålla tjejer är ju fantastiskt, rollerna är ju ombytta. När blir ni nöjda??

    den här tidningen förlorade precis all sin trovärdighet för mig. Fruktansvärt opprofsigt.

    /Linn

  2. Ehh ? Detta är en tidning son baseras på att en har premunanter samt reklam! Det är läsarna det handlar om och vad de vill läsa om som sker i regionen!

   Har du en blogg där du inte har någon inkomst av läsare så kan du ha dina privata åsikter och spegla det du vill i det du skriver!

   Men att som tidigare premunant, ja jag sa upp premunationen pga detta då jag anser att personliga åsikter skall inte återspegla i vad en morgontidning som ges ut dagligen skall skriva om. Nu sker ett event som är spännande och intressant, men då ska jag köpa ett stycke Aftonbladet som jag aldrig köper för att få läsa om en tillställning i regionen ?

   Detta är så sjukt pinsamt det möjligt kan bli, att någons åsikt på en redaktion styr över vad som skall tryckas i en tidning, vad är nästa steg ? Vägra skriva om SD för att det återspeglar inte redaktions ställningstagande politiskt!
   Ni är en tidning som skall skriva om det som sker lokalt, men eftersom ni beter er som ni gör så sa jag upp min premunation, och flertal av mina vänner kommer inte att köpa tidningen i handeln!

   Detta är ett privat ställningstagande vi kan ta, men ni har inte rätt att tala om vad jag vill och inte vill läsa pga era åsikter!

   Ytterst pinsamt!

   1. Kunde inte sagt det bättre själv! Den här tidningen förlorade precis en till lösnummer köpare.

    Oerhört lågt.

    Tvinga inte på mig era åsikter.

 18. Även om jag sett detta hända tusen gånger förr kan jag inte låta bli att bli besviken över hur otroligt låg debattnivån är. Hur svårt ska det vara att argumentera för det man tycker?

  Jag skulle tycka det vore extra intressant att läsa ett genomarbetat, elokvent inlägg om varför Ladies’ Night är så jävla bra. Det skulle ge mig nya perspektiv.

  Skrev några blygsamma rader om detta här: http://maldrogado.wordpress.com/2013/11/01/kan-vi-stalla-nagra-grundlaggande-krav/

  1. Det är ett kommersiellt evenemang som har som specialitet att rikta sig till kvinnor. Det spelar på, och leker med, könsrollerna.
   Men ingen tvingas gå dit, och det kostar att gå dit.

   Ändå bär det sig, hittar sin kundkrets, och återkommer år efter år.

   Ett kommersiellt event som hittar sin publik är bra, just därför.

 19. Jag förstår inte hur man kan läsa ovanstående punkter och sedan hävda att detta INTE är ett väl motiverat beslut. ”Djupsinnat flum” skriver nån. Alltså har du uppdaterat din verklighetssyn de senaste… 50 åren? Läs igenom punkterna igen och för en analys för en gångs skull. Sen kan du bocka av, punkt för punkt, vad som stämmer och inte. Sen kan du vakna upp till 2000-talets kvinnosyn. Välkommen till nutiden.

  1. Johanna??? Du hävdar ouppdaterad kvinnosyn, genom fördömande och intolkade argument från vad han skrev. Grattis. trovärdigt.

 20. AB tar avstånd för:

  ▪ För att alla inte är välkomna i publiken.

  Detta är ingen samhällsinrättning med ett medborgaransvar att vara neutrala. Det är ett koncept på en underhållning i en fri värld.

  ▪ För att konceptet bygger på att befästa stereotypa könsroller.

  Vilken då? Att tjejer gillar killar? Senare i raden argument påpekas det hur omvänt det är om showen hade objektifierat kvinnor istället. Där bekräftar ni ju att det är tvärt emot befästa stereotypa könsroller och i den här punkten hävdar ni att de gör så – hur ska ni ha det?

  ▪ För att det också bygger på en förutsatt heterosexualitet.

  Varför det? Måste man vara sexuellt attraherad av det man väljer att bli underhållen av?

  ▪ För att det inte ska behövas en ”tjejkväll” för att kvinnor ska tillåtas gå ut och roa sig.

  Och vem mer än ni själva påstår detta? Vi lever inte i Saudi Arabien och tjejer tillåts roa sig helt utan tillåtelse.

  ▪ För att riktiga tjejkvällar inte arrangeras av män med vinstintresse.

  Varför är detta en omöjlighet? Och vad är det som skulle vara problemet – att det finns vinstintressen i underhållningsbranschen eller att de som driver företag i samma bransch är män. Är det inte längre ett problem om bokslutet visar på en förlust eller hur tänker ni här? Är det jämlikhet att diskriminera män som företagsledare?

  ▪ För att när män objektifieras är det en statusgrej och när kvinnor objektifieras så är det sexism.

  Här är det verkligen olika syn i samhället men var är AB:s moraliska dilemma? Att män i det här fallet också objekifieras?

  ▪ För att ett gäng män kan tjäna storkovan på ett koncept som skulle vara helt ogenomförbart för en kvinnlig ensemble.

  Vad är AB:s moraliska dilemma med detta? Är det åter igen att det finns vinstdrivande företag i underhållningsbranshen? Är AB:s problem vad det är för kön på bolagsledningen där det inte finns något problem om det var kvinnor? Är detta jämlikhet – att något inte är okey för att det är ett visst kön på ledningsgruppen?

  ▪ För att det inte handlar om tjejer som ”äntligen” får släppa lös på sina egna villkor när allt sker på de vita männens premisser.

  Det är min övertygelse att detta är en produkt av kundbehov och marknadsekonomi. Finns inte kundunderlaget så finns inte produkten. Åter igen kommer problemet med könstillhörighet på företagsledningen upp som ett grundproblem ihop med ytterligare en dimension – ras! Är det rätt uppfattat att om det bara var svarta kvinnor som satt i företagsledningen så skulle showen inte vara något problem?

  ▪ För att det inte finns någon som helst anledning att uppmuntra något där enbart män är tillåtna att stå på scenen. (som att det behövdes)

  Vem har sagt att detta skulle vara uppmuntrande? Och varför används ordet ”tillåtna” som om det omvänt skulle vara förbjudet att göra motsatsen? Det är inte konstigare att det brukar vara den sammanställningen på en artistföreställning som arrangören går ut med. Är Rolig Stones sexistiska för att endast män (de själva) är tillåtna att stå på scenen då de spelar?

  ▪ För att Erik Saade säger ”De kanske hellre vill se manliga artister för att det är roligare än ett gäng konkurrerande, snygga brudar på scen.”

  Skjut inte budbäraren om du inte gillar budskapet. Detta är troligtvis vad publiken tycker, annars skulle de inte gå.

  ▪ För att Thomas Järvheden säger: ”Det finns ingen som gnäller på Tjejmilen.”

  Vad är problemet med detta argument? En tävling där män är förbjudna att delta – inte ett dugg konstigt med tanke på namnet.

  ▪ För att det är trams.

  Vilket jag också tycker rent privat (!) men jag respekterar allas rätt att ha en egen åsikt även om detta.

 21. Superbra inlägg, Sofia Juvel! Och ni som inte delar hennes uppfattning, varför kan ni inte framföra era invändningar på ett civiliserat sätt?

  1. Dom flesta är väldigt sakliga och civiliserade, men om vi ska vara sånna, ociviliserade inlägg ser vi isåfall från båda hållen.

   emma

 22. Men hej vad många demokratikämpar som dök upp här då! Men hur har ni det ställt med tänkandet egentligen? Alla ni som hävdar att journalister inte kan välja vad de ska respektive inte ska rapportera om… Där har ni fel, fel, jättefel! Ni har missförstått hela yttrandefrihetsgrundlagen och den demokratiska grundtanken. Trots att ni så gärna vill hävda att det är den ni värnar…

  Naturligtvis ligger det i medias uppdrag att sålla, välja och prioritera. Man kan omöjligen skriva om allt och alla. Och just därför är fri media så viktig, för det innebär att ANDRA kan välja att skriva om det som inte någon annan, exempelvis Arbetarbladet, skriver om. Knappast något problem i fallet Ladies night således, det får man ju höra om till leda i alla blasktidningar. Men i absolut värsta fall, om Ladies night totalbojkottas i framtiden (tro’t den som vill), så kan ni i demokratiska Sverige starta en egen tidning! Extra lätt nuförtiden, med allt vad den digitala publiceringen möjliggör. Så, vad är det som oroar er?

  Och som om detta inte vore nog, så gör ni en egen tankekullerbytta. För vad är det Arbetarbladet och Sofia genom detta inlägg gör? Jo, de rapporterar ju faktiskt högst konkret om Ladies Night! Bara det att de skippar bilderna på bara överkroppar, smygkåta kvinnor och blaskiga cider-bägare. De väljer att inte stryka medhårs, de rapporterar kritiskt istället för alla mer eller mindre okritiska artiklar som passerat genom åren. Kanske närmar vi oss pudelns kärna där? Det blev kanske lite jobbigt när något som ni så länge accepterat som en kul grej plötsligt blandades ihop med lite allvar, något seriöst, något av demokratiskt och moraliskt värde… Sådant som många människor i dagens samhälle räds – inte minst blaskmedia som kvällstidningarna. Det är enklare att kolla på serier och läsa kvällstidningen än att ta till sig samhällskritik. Fast det är ju just DET som är den fria pressens viktigaste uppgift – att framföra alternativa, kritiska synsätt. Så hörrni, ska ni inte ta och sluta larva er med demokratisnacket nu? Ni är helt enkelt fel ute…

   1. Nej, man kan inte skriva om allt. Men att inte skriva om något på grund av att man inte gillar företeelsen i sig är att missköta sitt jobb. Ladies Night är så pass stort att det är tjänstefel att inte skriva. Sofia tar politisk ställning, i stället för att sköta sitt jobb. Dessutom är alla hennes argument minst sagt luddiga.

    1. 1. Vart någonstans hittar du att det Sofia gör är att missköta sitt jobb? Står det i arbetsbeskrivningen?
     2. Utveckla luddiga? Vad i varje argument är det du inte förstår?

     1. Är man recensent så ska man rimligtvis också kunna recensera evenemang, artister, shower oavsett personliga åsikter inför evenemanget? Man kan tycka vad man vill om Ladies Night men när man moraliserar över evenemanget då missköter man sitt jobb.
      2. jag förstår argumenten tack så mycket, men de är minst sagt luddiga och i många fall felaktiga. Det är rimligtvis ingen som hindrar någon att gå ut och roa sig. Ladies Night är inte det enda tillfället för kvinnor, vilket Sofia Juvel verkar hävda. Argumentet att man befäster stereotypa könsroller. Man snarare driver med könsrollerna och den traditionella mansrollen. Att den bygger på heterosexualitet. jag vet inte om Sofia Juvel, men jag kan faktiskt se artister med behållning utan att vara sexuellt attraherad av dem. Det här att det enbart är män med vinstintresse som ligger bakom showen. Det stämmer inte. Bolaget som gör showen har kvinnor i topp. Den här inblandningen av ”vita män”, var kom det i från? Att säga att man ”släpper loss på mäns villkor” är att underkänna alla kvinnor som faktiskt roas av ladies Night. Tror Sofia Juvel inte att kvinnor kan bestämma själva om de vill roas eller inte? Det är knappast någon som tvingar någon att ”släppa loss”. ”Att det är trams”, också ett väldigt luddigt argument. Det finns rimligtvis även andra artister, shower och konserter som man också tycker är ”trams”. Det är inget argument. Sofia Juvel moraliserar över något som många kvinnor faktiskt roas av. Om man inte kan släppa sina egna värderingar, så kanske man inte ska vara recensent.

 23. En del rätt här förstås, MEN: skribenten tycks bortse från att kvinnor (som bevisligen är lika smarta som män) ju själva kan välja om de vill gå och se det här tramset eller inte. Och att de också kanske bör ha RÄTTEN att välja själva. Självklart väljer tidningen vad den vill bevaka, men texten andas förmynderi. Kanske behövs inte arbetarebladets förmynderi? Kvinnor klarar nog sitt tänkande rätt bra själva…

  1. Fast det står ju inte ett ord i texten om att man inte får/bör gå dit, bara att AB inte tänker rapportera om det. Synd att så många missar det och börjar skrika om censur och förmyndarsamhälle – vill man gå på LN eller läsa om det i en tidning får man la jättegärna göra det, men man kommer få söka sig till något annat än AB. Inget konstigare än så.

   1. Jag förstår och accepterar givetvis att tidningen skriver vad den vill. Jag t o m skrev det ovan, eller hur? Men om skribenten i tolv drypande punkter sammanfattar varför LN är uselt (n.b. att jag inte nödvändigtvis själv anser något annat) så torde ju inte hennes avsikt eller önskan vara att detta koncept lever vidare. Då hamnar man oundvikligen i frågan varför Juvel ska vara en överförmyndare för andra kvinnor. Det hade varit betydligt ärligare att skriva en osande debattartikel om varför LN är uselt och i den också adressera frågan varför så många tjejer tycks tycka att det är kul att gå dit och om det då är ett problem, eller om Juvel trots detta tycker att dylika koncept bör finnas för de kvinnor som önskar se det.

 24. Efter att ha läst kommentarerna här så blir jag lite full i skratt. Det verkar främst vara män som har blivit upprörda, av dem som har valt att ventilera sina åsikter här. Hur vill ni ha det egentligen? När feministdebattörer diskuterar sexism och nedvärderande av kvinnorollen och kvinnokroppen så blir ni arga över att det inte diskuteras om manskroppen och mansrollen på samma sätt. Nu, när Arbetarbladet väljer att göra det, så blir ni arga för att det också. Mest märkligt.

  1. Nej, det här ”diskuterar inte mansrollen och manskroppen på samma sätt”. Det är ett inlägg fullt av spretiga åsikter, sannolikt med den tänkta samlande tanken att vara emot kvinnoförtryck, men det lyckas tyvärr mycket illa eftersom det gör kvinnio till mähän utan förmåga till egna val, t ex ”egen” tjejkväll istället för LN, och det är självklart en felaktig bild . De ”omsorger om mansrollen” som skribenten må ha behövs inte alls. (Oönskad) objektifiering av manskroppen är inget samhällsproblem, men att påstå att detta vore skribentens skäl till inlägget är likväl orimligt.

 25. Det är ett intressant fenomen det här med ladies night. De allra flesta föreställningar/shower som ges på svenska scener har ju ändå redan en majoritet av män på scenen, och en majoritet kvinnor i publiken.
  Dessutom, strider inte detta mot diskrimineringslagstiftning?

  1. Gissa vilket rabalder det skulle bli om det var ”Men’s night” …

   Så länge det inte blir samma rabalder för båda, så skulle nog Sofia lära sig något av att fundera över vem som har en skev bild av verkligheten…

   – Det finns inga möjligheter att lycka med att etablera ”Me’ns night” kommersiellt, fundera över varför…

 26. Jag håller helt och fullt med om att det hela är ett riktigt fånigt spektakel. Men ser på intet vis ner på er som gillar det. Vad som däremot förvånar mig är att MittMedia delar ut gratisbiljetter till Ladies Night till sina annonsörer. Känns som lite dubbla budskap här. Jag är mycket nöjd över att vi sa nej tack.

 27. Hur kan det komma sig att dessa evenemang ofta är slutsålda ? Hur kommer det sig att intresset hos tjejer är så stort (förutom AB:s moralväktare förstås)

 28. Bra skrivet. Sedan ska vi komma ihåg att detta existerar på grund utav att det finns kvinnor som vill betala för sånt här.

 29. Eftersom jag läste att du tror det är killar som blir upprörda så får jag lägga in min kommentar fr FB tidigare idag: ”Nämen sluta! Kan jag få bestämma själv och gilla killar?! Vill jag inte gå så skiter jag väl i det? Eller går och ser showen som vilken show som helst. Kanske vi tjejer måste tänka på att sluta gå på hockey och fotboll också t.ex. ”NEJ ni måste blanda lagen så det blir kvinnor och män i alla lag annars får vi inte gå!” AB måste sluta rapportera från Brynäsmatcherna också det är ju MÄN som spelar. Fy fan! Jag spyr över sådant här dravel-snack!”

 30. Åh så tröttsamt!
  Jag är inget fan av ladies night men har besökt evenemanget. Jag tyckte det var roligt och uppfriskande! Att det är just killar som roar oss är också kul! Skulle nog inte gått om det var ett gäng kvinnor som showade för mig. Kvinnor har jag nog av dagligdags i mitt kvinnodominerade yrke.

 31. Det finns en hel del vettiga åsikter i din text Sofia Juvel men ditt citat ”För att när män objektifieras är det en statusgrej och när kvinnor objektifieras så är det sexism.” Är väl det största beviset på din dubbelmoral och trångsynthet. Med det citatet så kan man inte annat än att tolka det som att män inte kan utsättas för sexism när de objektifieras och att det aldrig kan vara en statusgrej när kvinnor väljer att objektifieras. Det är just sådana här typer av citat som gör att feminism tappar all trovärdighet och går från relevans till löjlighet. Det är sånt som gör att FI inte blev nåt större parti och fick nån större genomslagskraft i svensk politik trots att minst hälften av Sveriges befolkning är kvinnor och borde varit lockade att rösta på ett parti som skulle stärka deras ställning i det svenska samhället.

 32. Helt otroligt vad många män det är som verkar bli kränkta bortom allt förstånd av att Ladies night inte bevakas, jag hade verkligen inte en aning om att intresset för män som skakar på rumpan var så pass stort bland killarna här i stan att en sådan artikel ens skulle saknas av dem.
  Jag vågar mig nog på gissningen dock att om Ladies night hade bevakats så hade kommentarsfältet då istället varit fullt av kommentarer från exakt samma ständigt gnälliga killar om hur hemskt det är att Ladies night är tillåtet och uppmuntras i media medan pojkarna inte får gå på strippklubb utan att bli kallade för slem…

  1. Man snälla nån, ingen är väl upprörd över att LN inte bevakas! Däremot i alla fall jag över att skribenten, troligen med ett förment antikvinnoförtrycksideal som grund, lyckas idiotförklara en massa kvinnor som faktiskt tycker att det här kan vara kul.

 33. Det var det löjligaste jag läst. Får mig att tänka på talibaner som vill förbjuda allt roligt. Tyvärr har jag inte möjlighet att gå på detta själv. Låt kvinnor få roa sig om de vill och ha en trevlig kväll. Att ni inte skriver om det spelar ingen roll men vilka dumma och vänstervridna skäl..

  1. Att jämföra denna skribent med talibaner är inget annat än korkat och visar bara på att du inte har förstått någonting av vad som står i de tolv punkterna.

 34. Tydligen är iaf Ladies night värd all gratis publicitet som du just gett dem. Andra evenemang som ni väljer att inte skriva om blir ju inte ens omnämnda.

 35. Allt kan man tycka olika om,inget konstigt med det. Nu drar denna kvinna som jag redan glömt namnet på upp männen som en liten skurk i detta koncept.
  Jag har känt en liten avundsjuka på att inte ha fått se denna show igenom åren, men jag tycker att artikelförfattaren glömmer att tusentals kvinnor sett på ladiesnight och har verkligen haft skitkul.
  Skrämmande hur hon kan fördumma detta när de flesta tjejer gillat ladiesnight.
  Men hon lyckas att skylla det mesta på männen och det kanske är det som är hennes stora poäng och inget annat. Måste allt vara så otroligt superpräktigt för att passa alla dessa rödstrumpor. Släpp loss ha lite kul glöm inte att alla människor består av både män och kvinnor och inte bara vi och dom som du vill göra sken av. Släpp loss eller skit i det men underskatta inte all publik som sett detta spektakel.
  Gör sedan en bättre koll på att det bara är män som tjänar pengar på ladiesnight… Du missar alla kvinnor som har sin inkomst ifrån dessa shower både i produktionen samt i styrelsen bakom.
  Lite bitterhet tycker jag att ditt snack luktar.

 36. Varför är allting nu för tiden en könsfråga, diskriminering eller kränkande?

  Kan det inte bara få vara underhållning?

  (det är alltid någon som tjänar på det)

 37. Bra skrivet. Det du glömde – eller inte kommer ihåg – är att ”Ladys night” brukade marknadsföras enormt fult med att man skulle ha världsartister med. Ett år skulle tillexempel Kevin Costner medverka och arrangören fick otrolig uppmärksamhet. Någon månad senare när man sålt stora mängder biljetter visade sig att Costner absolut inte skulle var med och ersattes med någon svensk b-stjärna. Så var mönstret under många år…. Aftonbladet var extremt duktiga på att svälja det här betet. Förmodligen kände man någon på nöjesredaktionen som kunde spela dum och skriva om härligheten även om man visste att det var skitsnack.

 38. De 12 punkterna är något av det dummaste jag läst på länge, förvånar mig dock inte att Sofia Juvel spyr ut dynga på sin egna lilla blogg.

  Bara den här punkten…

  ”För att det också bygger på en förutsatt heterosexualitet”

  99,9% of befolkningen är heterosexuell. Det är liksom naturligt att vara heterosexuell, det är en av anledningarna till att vi sitter här. Att det skall hatas på heterosexuell människor idag meddans det pushas för homosexualitet (och ”hönor”) är ju ingen nyhet. Tråkigt att det skall vara på det sättet, men då det flesta journalister är åt vänster (ca 75% av hela kåren) så är det ju queer agendan som råder.

  Jag tycker det är OK att tjejer får ha en sån här kväll, ser inga problem med det alls. Det är ett välkänt faktum* att kvinnor gillar män och män gillar kvinnor, vad minoriteten gillar får ju de stå för.

  1. Du kanske behöver läsa på lite. Antal homosexuella i en befolkning varierar mellan 5% och 10% enligt de flesta forskningsstudierna. Och då har man inte räknat med de som räknar sig själva som bisexuella(vilket enligt andra forskningsstudier verkar vara mellan ca 3% och 10%). Det är alltså en förhållandevis stor grupp som inte identifierar sig som heterosexuella. Men det är klart att fakta inte är så intressant…

   1. Men kan man inte gå på en konsert och roas utan att vara sexuellt attraherad av det man ser? De driver med könsroller. Det är inte på blodigt allvar.

 39. Wallmans salonger som äger konceptet Ladies nights, drivs av Hélène Gustavii , Helena Persson och Björn Wesser. Dessa dikterar alla villkor och är således chef över producenten och grundaren av Ladies night, David Stenmarck. Men visst, vi kallar väl en kvinnodominerad ledning för vita män, med vita mäns vinstintresse , för det låter liksom bäst.

  Och sen när bevakar media inte saker som anses vara trams av någon? Om nu majoriteten anser att Ladies night är trams så kanske det finns en poäng, fast då får man bortse från att media ska ha ett brett utbud och involvera så många som möjligt från samhället. Och Pride kan även anses vara trams av många, kommer detta evenemang att inte bevakas i framtiden? Eller varför inte vårruset? Även det segregerat trams som Arbetarbladet gärna bevakar.

 40. Att det alltid ska vara något som är så jävla kränkande eller diskriminerande. Som vit och heterosexuell och långt ifrån vänstersympatisör får man sannerligen se upp så man inte säger eller gör något fel.. Nu måste jag gå och spy i rabatten.

 41. Själva syftet med en lokaltidning är ju just att närområdet ska bevakas. Att få läsa att man aktivt väljer bort en, i det lokala sammanhanget, stor händelse gör mig inte mer benägen att prenumerera på tidningen..

  På så sätt röstar jag med fötterna och väljer att inte ha en prenumeration. Röstar med fötterna gör för övrigt också alla de som besöker LN.

 42. Bra argument, men två av dem fattar jag inte. Varför skulle inte kvinnor kunna sätta ihop samma koncept? Jag tror tvärtom de skulle kunna tjäna ännu mer stålar.
  Vad spelar det för roll att det bygger på en förutsatt hetrosexualitet? Arrangemang på Tierps arena passar ju bara för dem med motorintresse och ponnyklubbens tävlingar är väl knappast till för folk med intresse för kattutställningar.

 43. Jag har knåpat ihop egna punkter som argument för att gå på LD.
  * För att konceptet driver med stereotypa könsroller
  *För att tjejer/kvinnor slipper dryga fulla män/killar som förstör deras kväll
  *För att tjejer/kvinnor har råd och kan
  *För att Erik Saade säger ”De kanske hellre vill se manliga artister för att det är roligare än ett gäng konkurrerande, snygga brudar på scen.”
  *För att Thomas Järvheden säger: ”Det finns ingen som gnäller på Tjejmilen.”
  *För att det ÄR trams
  Sedan finns det en punkt som gör att jag stödjer Sofias och ABs beslut att inte skriva om showen..

  * FÖR ATT ALLA INTE ÄR VÄLKOMNA I PUBLIKEN

  Till Er som går, hoppas Ni har en trevlig kväll..!!
  Till Er som väljer att inte gå, hoppas Ni har en trevlig kväll..!!
  Till Er som inte är välkomna…lägg era pengar på nåt annat, och gör Er en trevlig kväll..!!

 44. ”För att riktiga tjejkvällar inte arrangeras av män med vinstintresse.”

  Några av de som arbetar med Ladies Night är också kvinnor. Går man in på deras hemsida och söker upp kontaktpersoner så är det endast kvinnor i listan 🙂

  Mer info hittar ni här 😀
  http://www.ladiesnight.se/2013/

 45. Jag skulle aldrig gå på denna ”show” om de så strödde biljetter framför mina fötter. Har alltid tyckt att det är odiskutabelt fånigt och det räcker med att jag var tvungen att tillbringa tid på BB med BARA kvinnor=)

  Att skrika och ”tråna” i grupp var väl ngt aktuellt i tonåren, men bara tanken på att måsta bevittna en dylik tillställning gör mig knäsvag.

  Var å en gör ju som den vill, men skit är skit än om det slås in i cellofan

 46. Helt rätt! Istället för att åka och titta på saker som inte intresserar dig, skit i det. Och låt dom som är intresserade av det åka dit och titta och ha kul utan att du försöker pådyvla dom dina skitåsikter. Tänk om fler journalister kunde tänka som du.

 47. Denna likriktning vissa feminister står för är ganska skrämmande. Varför vill ni ha ett robot samhälle??
  Tror ni dessutom att människan är en dum viljelös nickedocka? Ni fördummar verkligen den mänskliga rasen.

  1. Och exakt vad tycker du att AB och Sofia Juvel tar ställning för eller emot?

   Att kvinnor själva ska få välja vilken underhållning de vill gå på eller läsa om?

   Att män ska förbjudas underhålla kvinnor?

   Att alla shower måste innehålla inslag som är av sexuell natur och således har möjligheten att ”attrahera människor med olika sexualitet”? Självklart måste alla sexuella läggningar omfattas av lockelserna. Hetero åt båda håll. Manlig och kvinnlig honosexualitet, transsexualitet åt båda håll etc.

   Syftet tycks möjligen rimligt (anti-kvinnoförtryck??) men genomförandet är så genomuselt att det såklart inte borde publicerats.

 48. Börjar med att säga, hur fan orkar ni ? Kan ni inte rapportera fån händelsen för att vara det ni är ” en nyhetstidning” vad är det för ledning som sitter på Arbetarbladet som tillåter detta ? Hur kan ni låta era personliga åsikter styra över nöjes rapportering.

  Varför ska ni ta död på de som faktiskt tycker detta är underhållande ? Varför kan det inte bara få vara. Varför och åter varför måste allt vara så jävla PK i detta samhälle?

  Ha dina personliga åsikter vid sidan om tidningen för och håll det till en debattartikel att det går såpass långt att en tidning tar ställningstagande för att det är kvinnoförnedrande…

  Hade det varit en tillställning för bara män med halvnakna dansande kvinnor så hade det blivit ramaskrik då också, vart vill ni komma ? Prata om vinstintresse från män som anordnar galan.. Vakna vi lever i ett samhälle där allt är baserat på vinst!

  Detta fenomen börjar gå helt åt helvete där inget duger, innan var det inga galor för enbart kvinnor, då var det fel!

  Nu finns det en gala där enbart kvinnor får gå på, gubbe får stanna hemma och det är riktat till bara tjejer. Nä då är det också fel!

  Det som tillåts för alltid blir då aldrig unikt, vad vill ni ha ? En ladies night varje kväll året runt ? Vill ni ha barer för enbart kvinnor ?

  Har premunerat på Arbetarbladet i 15år, men nu få det fan vara nog! Så fruktansvärt pinsamt att ledningen tillåter detta! Att 1 persons personliga åsikt ska styra vad 10 000 tals läsare ska få uppleva!!

  Pinsamt!!

 49. Ladies night entertainment AB (styrelseordförande Hélène Gustavii)

  ägs av

  Wallmans nöjen AB (VD Hélène Gustavii)

  ägs av

  2E Group (Hélène Gustavii CEO/Koncernchef)

  Hélène Gustavii låter inte riktigt som namnet på en vit man? Just saying 🙂

 50. Jag tror inte att morgontidningen har den status att avgöra vad människor ska göra och tycka. Det är sedan länge en pasé. Ni tappar läsare varje dag och detta gör inte att ni får fler. Annonsörer som vill synas runt showen tycker nog inte heller att detta är bra gjort. Som du kanske vet så går tidningen runt pga annonsörerna.
  Gävle är en stad som måste ha dessa shower för att finnas till. Vi måste få hit evenemang som drar folk till vår stad.
  Fler stora företag försvinner från stan och inga kommer hit.
  Alla som var där och vill se och läsa om kvällen måste göra detta via Gefle Dagblad.
  Som sagt, snart har du nog ingen tidning att luta dig mot. Det går fort nu…

 51. Hej,
  Börja gärna bevaka kvinnliga lagsporter också – alltså utöver evenemang som du skriver om i dag, Ladies Night.
  Fråga dig: varför vi män alls vill se damer spela fotboll, bandy, ishockey etc?
  Sannolikt beror vårt/männens intresse på andra orsaker än att många kvinnliga lagsport utövare är homosexuella.

 52. ”Vita mäns villkor”? Hur kan man påstå att betraktande av sexiga kroppar skulle vara ett specifikt ”vitt” fenomen? Det är lätt att slänga ur sig floskler, lite svårare att stå för dem. Förklara hur du kommer fram till denna rasistiska slutsats? Jo, tro det eller ej, även om du personligen lider av den koloniala arvskulden så blir det inte mindre rasistiskt påstående bara för att du själv är ”vit”.

 53. Det är otroligt synd att ni som är emot ladies night inte har fattat grejen. Jag skulle verkligen vilja vara där då jag vill slippa karlar som tror att det är helt ok att komma fram och tafsa på en när man är ute på dansgolv/pub eller konsert, att bara få vara ifred och lyssna ha kul. Och till er som tänkt skriva -”ja, men du får väl tänka på vad du har på dig” skriv inte! Då det inte spelar någon roll, alla har rätten att klä sig som dem vill utan att bli antastad osv. Och ni som säger att när tjejer gör det så är det sexistisk har då ingen koll på att det finns otroligt bra shower som denna fast för men i tex. Las vegas och Paris. Så SKÄRP ER! Låt folk vara och låt dem gilla vad dem själva vill. Sluta lägg er i. Mvh Johanna

 54. Har ni kontrollerat fakta?
  ”För att riktiga tjejkvällar inte arrangeras av män med vinstintresse.”
  och
  ”För att det inte handlar om tjejer som ”äntligen” får släppa lös på sina egna villkor när allt sker på de vita männens premisser.”
  och
  ”För att ett gäng män kan tjäna storkovan på ett koncept som skulle vara helt ogenomförbart för en kvinnlig ensemble.”

  Så här ser ägarstrukturen ut:
  http://www.2egroup.se/default.asp?b=2&n=0&sid=10

  Styrelsen: 2 kvinnor och 3 män. Koncernledningen: 3 kvinnor, 3 män.

  Dessutom är det här ett AB så vem som helst kan ju köpa aktier i företaget och profitera bäst dom vill på en populär produkt/tjänst. Aktiemarknaden är ju som bekant fri för alla att investera som dom vill och kanske är det lika många kvinnliga profitörer/aktieägare som män?

  Ugglan

 55. Jag är inte helt säker på att sexuell objektifiering måste vara något dåligt- men jag är riktigt glad att ni är konsekventa i era åsikter, det är något sällsynt i media. Kudos och kram på er! 🙂

 56. Om jag har uppfattat det här konceptet rätt så handlar väl ladies night om att tjejer ska kunna ha roligt i en avslappnad miljö med sina väninnor utan att behöva bli uppraggade eller söndertittade.

  Bojkotting är fascism!
  Skamligt när en tidning står bakom. Har alltid gillat arbetarbladet men vad kommer här näst, bränna böcker?
  Låt människor tjäna pengar på sitt vis och det är inte en riksfri bransch detta. Inte direkt som att vara anställd på en tidning och tjäna pengar på att hitta på ”feminism extremism”.

  Vi lägger ner damfotboll och herrfotboll och slår ihop dessa, när man är ändå är på god väg kan man lägga ner mänskligheten också. För tydligen får det inte finnas någon skillnad på könen, snart får man väl inte ens ha sex med en kvinna bakifrån.

  Herregud! som om vi inte hade större problem än detta…

 57. Problemet med ladies night är ju inget problem i sig.
  Kan tänka mig det kan vara hur skönt som helst som kvinna att kunna gå ut en kväll och slippa män som kan störa, för det finns gott om dem.
  Problemet som jag ser det är varför, som du nämnt i en av dina poänger här, ska män stå som underhållare.
  Det hade varit betydligt bättre om det varit för kvinnor av kvinnor.

 58. Detta gör mig ledsen. Jag är man och är för jämställdhet.
  Men arbetarbladets ställningstagande är ett levande bevis
  på att något är fel i vårt samhälle.

  Det är vuxna människor som väljer att gå på Ladies Night. Det är vuxna
  kvinnor med fullt fungerande intelligens. Det ska vi utgå från. Detta kan
  vi nog alla vara överens om.

  Vad ger då en människa och reporter rätten att säga att dessa
  vuxna kvinnor inte vet sitt eget bästa? Det är hemskt det Juvel & Co
  på bladet sysslar med. Det är så nära åsiktsregistrering som man kan
  komma.

  Om det nu är så hemskt och tramsigt och stereotypt, då hade
  inga intelligenta kvinnor gått på showen. Men det gör de. För
  att de kan skilja på show och verklighet.

  Nu vet jag att ni inte kommer publicera detta, men jag behöva
  ändå skriva av mig.

  Ha en bra dag.

 59. Jag uppskattar verkligen att Arbetarbladet har satt ner foten mot den sexualisering av män som pågår under Ladies’ night. Men jag undrar när samma tilltag kommer tas mot exempelvis fotbolls-EM som tenderar att indirekt öka människosmugglingen; för att stimulera en marknad där män köper sex. Jag undrar också exempelvis när samma tilltag kommer tas mot EU i Bryssel som är inklämt bredvid horkvarteren: för att stimulera en marknad där män köper sex. Jag undrar helt enkelt när samma tilltag kommer tas mot sexualiseringen av kvinnor.

  I övrigt ett välkommet tilltag mot den diskriminering och den sexualisering som också självklart påverkar män. Fastän detta uppenbart går i linje med http://www.svt.se/nyheter/sverige/en-total-forvrangning-av-vara-resultat

 60. Vad töntigt. . . vad är problemet, egentligen? Har inte alla olika intressen? Vill vi inte göra olika saker, kvinnor som män? Även de som läser er tidning? Svaret är förmodligen ja. Och alla ska väl få bli roade utav ngt man tycker är roligt?! Hur långt kan man dra allt tjafs om stereotyper och genus? Slappna av lite nu. Allt i livet är inte blodigt allvar.

  himla gött att slippa dreggiga karlar, att få ha kul åt mansroller och hylla kvinnor.

  Men det är ju klart.. det vore bättre om det även fanns ngt som heter Men´s night. Kunde varit samma kväll i en lokal i närheten! allt för jämlikheten!

 61. Är personligen inget fan av Ladies Night-konceptet, men jag är inte särskilt förtjust i journalisternas självpåtagna roll som folkuppfostrare heller.

  Undrar hur Sofia skulle reagera om en annan tidning vägrade bevaka hiphop med samma moralpolitiska argument. Eller är det bara ok om det är rätt saker (heterosexualitet, vita män, svenssonfylla) som är fel?

  1. Precis, gäller Sofia Juvels moralistiska inställning även andra kulturfenomen? Ex hiphop? Låttexter som kanske visar på fel kvinnosyn? Artister som dricker för mycket? Tar droger? Är tidigare dömda? och så vidare.

 62. Jag har heller aldrig förstått att detta och t.ex. Chippendales är helt ok medan det blir ramaskri om det omvända sker, där män är publik och kvinnor inte får komma in förutom på scenen. Om någon blir road av en sådan här kväll så är det väl kul för dem, men då kanske de ska tänka sig för innan de reagerar på om män vill göra detsamma.

 63. En bra och genomtänkt artikel!
  Jag har själv reagerat på detta och framför allt känner jag att hetronormen i konceptet stinker och det är precis sånt här som stärker på hetronormen, identitetsnormen, mansnormen och förväntansnormen på kvinnor.

 64. Det här blogginlägget är trams.

  Men bra att jag nu lärt mig att det är fel att vara en vit heterosexuell man, eller bara heterosexuell.
  Det finns många tillställningar jag inte är välkommen till, Nobelfesten tex för dit får bara rika människor en inbjudan men inte skriker jag för det. Tror dessutom att dessa stackars offerkvinnor som bara får gå ut och roa sig när det är Ladies Night egentligen inte är instängda utan får lov att gå ut när dom vill och säkert är ut oftare än en enda kväll om året.

  Det är så frustrerande när jämställdhet ska förlöjligas på det här viset, vi är olika deal with it! Och jobba för en vettig jämställdhet.

 65. Har väldigt svårt för vissa av kommentarerna här som säger ”gå om du tycker detta verkar vara kul eller stanna hemma om du inte håller med, låt folk göra vad de vill och lägg dig inte i vad vi gör”, typ. Jag tycker hela det tänkesättet är väldigt problematiskt eftersom det inte tar hänsyn till hur en eller flera individers handlingar kan påverka samhället och världen vi lever i. Jag tycker man har ett ansvar gentemot samhället där man måste fundera över vad det betyder att besöka ett evenemang som det här. Tycker absolut att man ska respektera folks åsikter och acceptera att människor har olika smak, men också uppmärksamma att vissa ageranden kan ha en direkt negativ effekt på världen vi lever i. Gör som du vill och skit i andra är verkligen en tröttsam livsfilosofi.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *