Sportklubben #5: 47 målvakter på en rink i New York

Det femte avsnittet av Sportklubben, LT-sportens podcast om SSK och hockeyallsvenskan, gästas av tidigare kvalhjälten, numera målvaktstränaren, Calle Brattenberger. En dalmas som kom till Södertälje och blev kär, i dubbel bemärkelse – vilket fick honom att offra sin fortsatta karriär för att kunna genomföra kvalet med SSK 2015/16. Han berättar om märkliga erfarenheter under sina försök att slå sig in i den amerikanska proffshockeyn, om sin ovanliga debut i den belgiska ligan, och förstås om sitt nuvarande jobb – vad behöver SSK:s målvakter utveckla och vad talar för deras framgång den kommande säsongen? Och vad är det för poängsystem Calle Brattenberger använder för att utvärdera målvakternas insatser i matcherna? Programledare: Andreas Hanson.

 

Publicerat av

Andreas Hanson

Andreas Hanson

Sportjournalist på LT i Södertälje.