Reflektioner

På tåget hem från Stockholm i dag blev vi stående ca tre timmar utanför Örbyhus. En olycka hade hänt i Tierp. Tågen stod stilla.

Första tanken var, att tåget går väl snart igen. När det visade sig att det inte skulle bli så, tänkte jag, att vi får väl gå av? Jag tänkte att jag tar mig in till Örbyhus och ringer efter en taxi eller vad sjutton som helst, för jag hade bråttom hem! Fredagkväll och allting…

Men vi blev kvar på tåget, och inte vet jag, men efter vad jag kan förstå miste någon livet där på spåret norr om Tierp. 

 Där sitter jag på ett tåg, har det varmt och ombonat, men irriteras av att jag inte kommer hem tillräckligt fort för att kunna ha myskväll framför TV:n. Någon mil därifrån har en fruktansvärt tragisk händelse inträffat. 

Bara en tanke. För mig är det viktigt att reflktera. Innan jag somnar försöker jag backa tillbaka dagen i mina tankar. Hur har den varit? Hur har JAG varit? Hade jag kunnat vara/säga/agera på ett annat sätt? Vad har jag att vara tacksam över i dag?

När vi klev av i Gävle var det vinter. Snön föll. Vitt på backen. Underbart!

Och nu är det natt. I morgon ska vi vara med när lille Felix döps.

Men i kväll går min tanke till de som lider.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *