Dansar häcken av mig i köket!

Nu är jag hemma i skogen igen. ÄNTLIGEN! Och det är så underbart vackert här, med all snö på granarna, och alla stjärnorna, och jag har tänt lyktor utanför och eld i kaminen, och just nu är jag så himla LYCKLIG! Livet är just nu 21 på en skala mellan noll och tio, om ni förstår. Och det är för SNÖN och för mitt HUS och för att jag har satt upp röda julgardiner och för att jag har fått skotta lite, och för en Tacopaj i ugnen och Mawericks på CD-spelaren som jag har dansat häcken av mig till i köket medan jag gjorde pajen.

I dag höll jag på garva ihjäl mig. Jag hade fått tips av yngsta dottern om en sida som heter www.yearbookyourself.com och där kan man få 60-talsfrisyr eller se ut som om det var 1954 eller 1983 eller vad ni vill! Gå in på den sidan säger jag bara, och lägg upp ett foto av dig själv, det är så himla bra!

På jobbet hade jag ett bra samtal med en kollega, vi pratade bland annat om vikten att försonas med människor som har sårat en, eller som man bara är förbannad på av någon anledning, i stället för att gå och harmas och älta och bli bitter. Det går att försonas, men jag tror att det kan vara bra att få ut ilskan först! Det behöver inte betyda att man ska skälla ut personen det handlar om, det finns andra sätt, och det går till och med att genom till exempel gestaltterapi få reda ut det man behöver med de som har dött, eller som inte finns i ens närhet av andra skäl. Att hitta en försoning gav mig energin tillbaka, och jag kunde se det som jag faktiskt fått som var bra också, inte bara det negativa som sårade och kränkte.

Så det är aldrig för sent. Visst är det bra?

Nu ska jag sätta upp en gardin till. En röd. Och köra Mawericks en gång till och en gång till.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *