Så kan det gå.

Efter ett par timmar på stan, in och ut i olika affärer, träffade jag just Annelie som jag skrev om i går, och vi gick på JAVA och käkade och satt och surrade en stund. Skönt att koppla bort julbestyren ett tag och bara vara här och nu. Vi har jobbat ihop för typ elva år sen, och vi har också gått bredvid varandra på andra vägar…där fick jag till det!

Hur som helst var det kul att träffa henne och efter det gick jag och hämtade bilen på söder, parkerade den på trottoaren utanför mottagningen, eftersom jag bara skulle lasta ur lite kassar med julklappar. Men så tog det väl lite för lång tid tydligen, för när jag kom ut hade nån jädra P-vakt lappat bilen. Jag tror inte ni vill veta vad jag tänkte då. Men det var snudd på det som sades i filmen i går. Nu använder ju inte jag the F-word men jag kan förstå att folk gör det i såna här situationer. Verkligen.

Hur i hela friden kan det ränna så många Lapplisor överallt? Kan det vara en bra idé att spara in på deras löner? Har ni nånsin hört en Nyhetsuppläsning som låter så här:

 – I dag avskedades etthundranittiotvå parkeringsvakter i Gävle kommun. Kommunen avser att satsa på mindre barngrupper i stället, och på sjukvården.

Näe inte fan.

Det bara KRYLLADE av parkeringsvakter på stan i dag. Har dom ingen semester att ta ut? Ska dom inte vara lediga och göra knäck och lägga in sill som vi andra? Lägger parkeringsvakter inte in sill? Äter dom surströmming på julafton?

Suck.

Efter den fadäsen åkte jag och tjugofemåringen till Valbo. Trodde vi. Men av någon outgrundlig anledning missade vi avfarten och kunde inte vända förrän i Lissabon (hihi gammalt skämt!), nä men i Forsbacka. Det är ju precis det man vill göra så här någon dag innan julafton, ta en extra avstickare och titta hur det ser ut i Forsbacka nu för tiden. Jag menar det har man ju tid med precis den 22:a december.

Packat med bilar var det på Köpcentrum, men vi hittade en parkeringsruta, och säga vad man vill om Köpis, men se parkeringsvakter finns det INTE där! Vi for runt  i affärer ett par timmar igen, och jag träffade en till som hade kört förbi avfarten till Valbo, och kollat runt lite i Forsbacka. Populärt utflyktsmål tydligen.

Vi lyssnade lite på Valbo Musikkår som iförda tomteluvor spelade jul-låtar innan vi åkte till stan igen, tjugofemåringen skulle direkt på julklappsbyte med sina polare, och jag släppte av henne och fortsatte hem för att göra knäck-kakan, och köttfärssås till middag, och marsipangodis igen (det blev populärt), och slå in paketenochskrivajulklappsadresserochgörarent tvättställetochdammtorkaochkrullajulklappssnörenaochskållamandel-ochtömmaaskanikaminenochmatafåglarnaochhållapåååååååååååååååååååå!

Och nu är det mitt-i-natten igen och jag kollar reprisen på dansbandstävlingen och har tankar på eskapism. Till exempel skulle jag kunna dra till ett annat land nästa jul. Till ett land utan parkeringsvakter och utan recept på Rocky Road och annat tjaffs, och utan adventsstakar och tvättade fönster och torkat damm och utan rödbetssallad till och med.

Men Gud vad jag skulle längta efter Svensk Jul då. Säkert. Jag skulle sitta där och undra om jag fått några julkort hemma i brevlådan, och gråta efter saffransbullarna och tomteljusstaken och den trassliga ljusslingan  och Helga Natt.

Jaja, som jag skrev på Fejjan, jag vet snart inte vad jag gör och varför, men jag vet att det är jul snart.

I morgon ska jag och tjugofemåringen hugga gran.

Jodå så att.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *