Ser du julgåvorna som inte går att slå in i paket?

Och så är den här, julaftonen. Precis nu. JULAFTON.

Granen som jag hämtade på tomten står här, så fin och grön, och fruktfatet dignar av apelsiner, mandariner, juläpplen, en ananas och dadlar. Hemgjort godis och specialinlagd sill finns i kylen. Tjugofemåringen gjorde köttbullar i går, avancerade, hennes svåger är kock och har delat med sig av ett recept som heter duga.

I går hade vi uppesittarkväll, fast så mycket sitta blev det inte förrän väldigt sent. Men klockan tolv, just när det blev den tjugofjärde, hade jag det riktigt juligt och mysigt.

Det är skönt att få några timmar för mig själv och bara vara. Jag tänker gå på walk-about och känna lite andlighet i naturen. Gå ner till havet, följa stigen efter stranden ut till sundet vid ön. I dag slipper jag stan. I dag slipper jag stressen och jäktet. Äntligen.

Det är lätt i dessa tider att bara ägna sig åt de gåvor som är inslagna i papper. Men hjärtats gåvor är säkert ännu större, om vi bara ger oss tid, om vi bara är lyhörda. För mig är hjärtats glädje den glädje som känns inuti, och som handlar  mycket om att inte ta Livet för givet.

Kramen från mina döttrar när dom säger God Jul, telefonsamtalen från Maud, Anita och Eva i förmiddags, doften av nybakt julbröd, träden utanför fönstren och himlens ljus, fåglarna vid fågelbordet, och glädjen över att på eftermiddagen kommer min familj och vi får tillsammans fira julen här i mitt lilla hus vid skogens slut, där liten tomte tittar ut.

Jag önskar er alla en fridfull och glädjefull jul.

En kommentar till “Ser du julgåvorna som inte går att slå in i paket?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *