Chez le dentist

När jag var till tandläkaren här om dagen skulle jag bara kolla eventuella fickor och ”bli fin i munnen”, som dom uttrycker sig på Folktandvården. Det brukar inte ta så lång tid, hade jag fått veta i receptionen. Det var viktigt eftersom jag hade ett besök inbokat på firman direkt efteråt.

När jag ligger där i stolen med sug i munnen, och fingrar och olika instrument, hör jag:

 – Hoppsan! Där ramlade en fyllning bort!

 – hän ha håttomm…

 – Då måste jag lägga i en provisorisk fyllning, jag ska bara sätta en liten grej runt tanden, så där.

 – Ha håsste hinga!

Och så kommer det ännu mer skrot in i munnen, och jag får ännu svårare att prata. Jag ger upp och i ögonvrån ser jag hur minuterna springer fram på väggklockan, och tandläkaren grejar och håller på, det ska borras och putsas och sen ska det torka också, och då går hon ut!

Då säger jag tyst för mig själv att nu behöver jag hjälp, det här kan jag inte fixa själv.

När jag är klar har jag ett meddelande på mobilsvar, min klient ber om ursäkt, men blir tyvärr en kvart försenad.

Ibland har jag direktkontakt. Tack för det.

 

 

En kommentar till “Chez le dentist”

  1. Snacka om flax hörru!! 🙂

    Gick allt bra med tänderna då?
    Och mötet?
    Vad e fickor????Ngt man har i munnen??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *