Bollnäs och snöbus vid havet

GPS:en tog mig direkt till rätt adress och jag klev in på tryckeriet i Bollnäs. Vi satte oss ner och jag fick titta på olika exemplar av de böcker som tryckts där,vi diskuterade olika varianter och priser, men nja…jag tror det blir en annan lösning på min bokutgivning.

Sen kom hon, Malena, som jag gick på VASA med, snygg och glad och sprudlande! Hon guidade mig till ”Lilla K”, ett fantastiskt ställe med goda sallader och ”gockor” och varmrättsbuffé. Vi pratade och pratade, och han som tog en ledig plats bredvid, intet ont anande, fick väl höra ett och annat som bara två kvinnor i sin bästa ålder och med viss erfarenhet av relationer med män kan prata ogenerat om över en gratäng mitt på ljusa dan.

I Kilafors svängde jag in för att köpa en LOKA, och jag körde sen förbi korvmojjen där jag och ex nr 1 åt ”förlovningsmiddag” den där kvällen i mars 1974. Vi hade bytt ringar vid en sjö utanför Kilafors och det var kallt och snöigt men i hjärtat var det varmt, och jag hade fått blommor innan som jag lämnade hemma, och morsan var arg och skällde förstås, men jag hade fyllt 20 och blivit myndig.

Det snöade så där busigt som jag bara älskar när jag körde vidare mot Hagsta, och jag åkte till huset och nere vid havet piskade vinden snön mot ansiktet, mascaran flöt ut över kinderna och jag la mig ner och gjorde en snöängel.

Elden i kaminen värmde skönt efteråt medan maten lagades och snön fortsatte yra utanför fönstren. Och jag var alldeles alldeles lycklig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *