Bakom mina solglasögon

Det är vår i luften. På stan ler folk bakom sina solglasögon, som utifrån nyhetens behag får sitta på till och med inne på affärerna, och någon står med ansiktet vänt mot solen för att få en fräken eller två, medan andra tagit sig ett par järn innan de vinglar ner för att se på folk. Vårkänslan förstärks av påskdekorationerna på HEMTEX och andra affärer.

Själv vandrar jag sakta mellan prydnadssakerna på DUKA och blir jättesugen på ljuslyktorna såklart. Vita jättesöta, som man kan ha både blockljus och värmeljus i. Men jag behärskar lusten att köpa eftersom jag behöver andas ibland innan jag bara säger JA! till alla, precis alla, ljuslyktor jag ser.

På Bokrean hittar jag en underbar bok, exakt sån som jag skulle vilja skriva själv. Den köper jag och ber att få den inslagen. När jag kommer hem ska jag öppna min present.

Sen plåtar jag mig för nytt körkort. Man får inte le på körkortsbilderna, sa fotografen, och det var svårt att inte. Jag sa till honom att jag är väldigt noga med att det blir bra kvalitet (vilket innebär att inga dubbelhakor syns och att jag ser minst tio år yngre ut än vad jag är.)

Han var duktig eller så hade han bra retuscherare eller så ÄR jag så där snygg. Efter det tog jag och yngsta dottern en sväng på stan, jag köpte lite olika onödor, och sen åt vi varsin sallad.    

Alldeles bra är det att det är fredag i dag. Alldeles bra är det också, att det blir något extra gott att äta i kväll.     

En vän ringde och oroade sig över att ett problem mindre var ur världen. Ja ni vet, när det blir för bra, då är det farligt. Då kommer katastroftankarna. Huvva.

Ett till telefonsamtal berörde mig, det fick mig att känna medkänsla och maktlöshet. Jag skulle vilja göra något, men kan bara vara med personen i tanken. När det är en så vacker dag som i dag, borde alla få vara glada och ha bomull runt hjärtat.

Jag försökte få fram cabben i dag, men det var en snövall upplogad framför den, som jag inte orkade ta itu med. Hoppas solen jobbat på att smälta bort den. För nu längtar jag efter min Peugeot! Nercabbat eller inte, jag vill bara köra den lite i solskenet.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *