Bara några rader innan jag går ut i solen…

Sitter med min kaffemugg, solen skiner från en klarblå himmel. Jag tänker välja GLÄDJE i dag.

Jag läser ur Pollaks bok ”Att välja Glädje”:

”Sanningen är att många känslor av olycka (irritation, störning, sårbarhet) är inlärda och vanemässiga reaktioner. Vi har haft förebilder när vi växte upp som reagerade så. Vi har blivit lärda och uppfostrade att reagera på ett visst sätt.”

Så igen! ”Ouppklarade affärer försvinner inte av sig själv.” I medvetenhet finns nyckeln till att förändra, göra andra val.

Den här dagen är full av möjligheter! Jag väljer att tycka om mig. Jag väljer att hela tiden, med jämna mellanrum, fundera ”Vad känner jag nu? Är det bra eller dåligt för mig att känna som jag gör nu?”

Och är det annat än glädje, så ska jag släppa offerrollen och bli en ansvarstagande och vuxen kvinna, och välja LYCKA.

Vad väljer du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *