Världens längsta lördag är slut

Snacka om lång lördag. Ja jag har fått valuta för att jag vaknade sju. Himmel och pannkaka vad mycket jag har gjort och hunnit. Världens längsta lördag.

Eva och Marja kom och hälsade på. Eva kom direkt från jobbet och fick lite överbliven paj, som hon tyckte om, fast jag hade i för lite ost i den. Sen fikade vi och pratade om ditten och datten. Lördagkväll som det var gjorde att deras besök inte blev så långvarigt, men jag hoppas dom kommer igen, och då tänker jag ta ut dom på havet i min båt.

Senare, när dom hade åkt, blev det film, jag fick äntligen se ”Rallybrudar” som jag missade när den gick på bio, det var nostalgi med Amazoner och till och med en P 18. När jag var sexton var det min dröm. Jag har aldrig haft en P 18 men däremot ett antal andra VOLVO-modeller genom åren. Min första egna bil var en dovhjortsbrun (jo färgen kallades så) PV544, -61:a. Den vaxade jag tills den blänkte i solen. Jag fick den av mamma och pappa, dom hade köpt den av en granne på ön. Det var Lycka att ha en egen bil. Det är det fortfarande. Jag skulle inte vilja vara utan bil en dag. Faktiskt. Det är frihet och alldeles nödvändigt när man bor som jag.

Så inte vet jag hur länge jag ska sova i morgon, men en sak vet jag, jag ska gratta Maud som fyllde år i torsdags, och det ser jag fram emot! Det blir på eftermiddan, så jag kanske hinner med både Walkabout och sitta i solen en stund i morgon igen!

Tacksam i dag för:

  • solen, takdroppet och VÅREN som närmar sig
  • besöket av Eva och Marja
  • ”RALLYBRUDAR”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *