Tranor

I morse såg jag tranor i Björke. det gjorde gott i mig.

Tranor betyder något speciellt för mig. Jag har spenderat en del vårar i Jägarelund, nära Odensbacken i Närke, och där hörde det till att en och annan trana trumpetade emellanåt. Det är lite nostalgi med tranor, och med ICA i Odensbacken, och med stjärnklara nätter över ett rött litet torp efter en enslig väg i Närkes skogar.

Att det var minus 7 när jag klev upp gjorde ingenting. Jag åt min gröt och klädde på mig och hade kunnat betala en hel del för att vara hemma i dag, bara för att det är så underbart i naturen nu med alla fåglar som sjunger, och med ljuset och isen som håller på ge med sig, men jag vet att jag snart får några extra dagar i samband med påsken.

En kommentar till “Tranor”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *