Every sixty seconds you spend angry, upset or mad, is a full minute of happiness you’ll never get back.

Dra på trissor! Det ska bli fint väder i morgon också! Is this for real?

Fattar ni, i dag när jag fick SMS om att grillelden var tänd, och jag tog med mig en termos kaffe och bullar och hoppade upp på cykeln i linne och kjol, och jag hade solen och Sunnanvinden i ryggen på vägen till havet, då smällde det till i bröstet av Lycka, och jag bara log där jag satt och trampade, för jag ”kände Livet i mig” som Astrid Lindgren skrev, Livet när det är som enklast, och som bäst.  

 Nu är det vårkväll och jag har tänt tre lyktor på altanen, som jag är jättenöjd med, fast några tycker att jag är lite hihå som har satt ut soffan där, soffan som egentligen skulle till Återvinningen.

Men den kan ju stå där även om den är ful, försvarar jag mig, för den är kanonskön att lut´ ikull sig i och ligga och  fundera lite över livet i, och allt som kan bli och kanske inte kan bli , men blir ändå. Eller hur jag ska bygga ut, eller bara ligga och glädjas över det som är att glädjas åt. Och det är inte lite. Inte om jag tänker efter. Det har blivit till en vana att tänka efter. Som ni, som läser min Blogg har märkt vid det här laget, så är det mycket tjat om tacksamhet.

Take it or leave it, men jag tror jag blir lyckligare om jag fokuserar på det som är positivt. Min mamma har oroat sig för tredje världskriget sen 1960. I onödan.

Ena dottern med pojkvän kommer i morgon, och då ska vi grilla på ön. Jag bad henne handla lite livsmedel till mig, vilket innebär att jag slipper åka till stan i morgon också! Visst är det bra.

Tacksam i dag för:

  • solen såklart
  • mina grannar som grillade
  • en trevlig lördagkväll
  • att jag tvättade båten
  • lilla katten som sover på min höft varje natt
  • cykelturen
  • ett samtal med Maud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *