Medberoendet

Att vara anhörig till någon som dricker för mycket eller använder andra droger är svårt. Man bär på obesvarade frågor, förvirrade tankar, och man har med all säkerhet varit med om många smärtsamma händelser.

Det jag vill förmedla till alla er, är att det finns verktyg till att få ett bättre liv, vare sig alkoholisten fortsätter att dricka eller inte. Och att det är inte DITT ansvar att få honom/henne nykter. Du har bara ansvar för en enda vuxen person, och det är DIG SJÄLV. Visst är det bra.

Det finns hjälp. Det finns ett ljus, även om allt känns hopplöst och svart.

Några tips:

  • Tjata inte på alkoholisten
  • Kritisera inte
  • Leta inte undangömd sprit och häll inte ut
  • Försök att fråga dig själv vad DU behöver och vill ha för att må aningen bättre precis JUST NU.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *