Tack för att det regnar

Regnet ger mig tillåtelse att slippa olika saker, som att måla friggeboden färdigt och sånt. Jag kan med gott samvete sitta här vid elden och dricka kaffe, skriva, ha en lat förmiddag. Jag är så glad att jag har bunkrat värmeljus. Nu kan jag tända varenda ljuslykta både inne och ute.

Klockan nio i morse kom första meddelandet från förlaget. Jag skulle skriva en text till baksidan på boken. I dag behöver jag vara i närheten av en dator hela tiden, det är bråttom nu, och allt ska vara klart klockan fyra i dag om boken ska bli klar till bokmässan. Texten, bilderna, omslaget, hela alltihopa. Jag är glad och rädd och pirrig och nervös och min inre kritiker pladdrar oavbrutet och hamrar på som bara den.

Men jag vet bättre än att lyssna på den där gnällspiken.

Jag tänker fortsätta ”sjunga min sång” som Tobbe sa på utbildningen.

En kommentar till “Tack för att det regnar”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *