Mörker både här och där.

I morse var det omöjligt att måla ögonen här hemma, inga lampor fungerade. Jag tvättade håret i duschen och chansade på att jag fick schampoo och balsam i rätt ordning. Det är fortfarande ingen propp i för belysningen och nu är halva huset tillbommat med en provisorisk vägg. Det är bra. Då kommer inte spindlarna in till mig där jag sover i köket.

Eftersom det är lite knöligt här hemma har jag bokat in mig på olika grejer på kvällarna. I kväll var jag på bio, ”Bröllopsfotografen”, jag hade nog trott att det skulle vara mer komedi. Jag vill skratta. Det var lite kul också, men inte så himla värstinglajban.

Men trevligt i alla fall med bio och lite godis och nice company.

Det var snorhalt i morse. Jag frågade min kollega i går hur man vet om det är halt. Jag brukar aldrig fatta det.

– Man provbromsar, sa han.

Så det gjorde jag i morse. Och förstod.

Samtidigt som elen är avstängd i mitt hus är det mörkt på displayen i mobilen fortfarande, efter att den blev duschad. Så när jag får SMS måste jag lysa med en ficklampa för att se vad det står. Missade samtal ser jag inte heller. Att ringa upp ett namn genom att peka på namnet direkt på skärmen är en chansning. Man kan hamna var som helst.

Jag har förlängt mitt abonnemang och ska ju få en Iphone, men det är slut i hela landet på såna! Så jag får stå ut med svart display tills vidare.

På min altan har jag satt en kruka med Ljung, prydnadskål och en sån där silvrig sak, vad den nu heter, och är så nöjd. Jag gjorde det i morse klockan tio i sju, innan jag åkte till jobbet, och mina händer värkte av kyla. Planteringsjorden var isande kall. Jag ska lägga dit några äpplen också, och sätta en ljuslykta i krukan.

Även om det är som Jerusalems förstörelse inne, så kan en höstdekorerad kruka ge glädje utanför.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *