Som hos Pettson.

I morse testade jag om strömmen var inkopplad igen, till tvättmaskinen, och det var den! Vilken bra början på en dag. Det började bli kris. Jag har ju inte hur mycket kläder som helst.

Så jag kände mig alldeles tacksam och glad när jag backade ut bilen från gården, och då hade jag dessutom hunnit med en pratstund med snickarna. Dom kommer sju varje morgon, himmel vad jag ska sakna dom när bygget är klart. Det blir ensamt här på morgnarna. Men dom har inte fått någon kaka den här veckan … jag har haft häcken full, verkligen. Så i kväll ska jag göra Lussekatter till dom. Ja, till mig också, och om någon kommer över så där apropå, men mest till snickarna. Så det så.

I dag har jag bra energier i kroppen. Power. Fananamma. Don´t mess with me. Så.

Svängde in på ICA när jag kom från jobbet, och handlade lite gott. Dadlar, pepparkakor, ädelost, och en julkorv, och grejer till baket. Saffran har blivit kriminellt dyrt! 39.50 för ett paket!

Jag letade alkoholfri glögg också, men det hade dom inte.

Advent i helgen. Jag älskar advent. Och jag ska få till adventsstämning trots att det ser ut som det gör här. I dag tänkte jag, att mitt hem påminner om Pettsons. Ja, inte Pettson i Säljemar, utan riktiga Pettson. Han i boken, som har en katt som heter Findus. Ni vet, överbelamrat, saker överallt, trångt och ändå vet man på något sätt var värmeljusen är och att kattens halsband ligger under CD-högen på en flyttkartong som just nu fungerar som nattygsbord bredvid soffan. Småtvätten hänger på tork i ljuskronan och blöta tröjor torkas på galjar på gardinstången. Holy Moses. Och så ska jag dra igång ett saffransbak mitt i denna röra.

Men när jag går in i den nya delen, från baksidan, då blir jag glad. Och längtar. Tänk att få se på TV igen! Tänk att få slå sig ner i en soffa, ha ett riktigt soffbord framför, vara som en normal människa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *