Effektivitet var dagens ord.

Upp 6, Yoghurt med hallon och Pistagenötter (hinner inte göra gröt i dag), in i bilen, kör en bit, ner med rutan, sträcker ut armen och hovar upp GD ur postlådan (jag övar på att kunna göra det medans bilen rullar, det funkar inte än), på med ROCKKLASSIKER och on the road to Tajjörp.

Här hoppar inga halta löss. Morgonmöte klockan 8, sen full rulle med samtal hela dagen, jag stannar kvar länge och lägger in namn i ett nytt datasystem som vi ska använda oss av.

Hos mig och min kollega kan man vara anonym, men datasystemet godtar inte det, så jag döper mina besökare till Titti Okänd, Harald Okänd 1, Lotta Okänd 2, Rut Okänd 3 och så vidare.

Borta vid ICA MAXI står polisen och vevar in mig. Jag får blåsa. Dom skulle bara veta vilket ogjort väder dom är ute i. Dom går på fel person, om man säger så. Men polisen går runt min bil och tror ni inte han hittar ett trasigt halvljus. Igen! Jag har ju nyss bytt!

Jag får ett papper där det står att felet ska åtgärdas, och jag ska in på besiktning på fredag, så jag är tacksam att jag får veta det. Tack säger jag och ler, och blinkar noga (jag har fått på moppo av yngsta dottern för att jag slarvar med blinkersen), innan jag svänger ut och åker till revisorn med verifikationer och postar en faktura som jag hoppas hinner bli betald före jul.

Åker hem, går in i badrummet och blir dyngsur på strumporna! Fortfarande går det inte att tända lampan där inne, jag blir himmelens orolig och fattar inte vad som hänt,men passar på att städa golvet där inne och sen går jag runt och kollar vad Byggare Blancks Boys åstadkommit i dag.

Jag blir glad, kaminen står på plats! Och två fönster till har dom satt i, Gud va fint det blir där, och jag bara längtar tills allt är klart och jag får sitta där i min soffa framför elden och äta Aladdinpraliner och kolla på stjärnorna genom fönstren högt upp under taket…

Och jag in och snor ihop en sån där kaka som dom gillar. Och medan den är i ugnen drar jag på mig mina red shoes och på med MP3:n och ut i kolsvarta decemberkvällen, ner till havet och runt och fram och tillbaka och värsta energin.

Jag är glad. Här och nu är jag alldeles glad.

Men i går, sent, när jag tog in mammas handväska från bilen, satt jag och höll i den en lång stund och bara grät.

En kommentar till “Effektivitet var dagens ord.”

  1. Fel på lyset två gånger under en dag! Trots att du inte var ’på lyset’. Förlåt, jag kan inte rå för att jag är en ordvrängare. Det har jag efter pappa 🙂 De som gått före lämnar både glädje och sorg efter sig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *