Vitt på backen!

Vaknar och tittar ut, det är vitt på backen! Jag blir glad!

Snickarna öppnade upp mellan mitt lilla krypin och det nya bygget i går, och jag satte genast upp en adventsstjärna i ett av fönstren fast dom inte är salade (heter det så?) än, men den ska åtminstone få hänga där över helgen. Gipsskivorna sitter där dom ska nu, men det är massor kvar. Golvet är inte lagt än.

Det ska tapetseras, lister ska dit, ja det är hundranittionio grejjer.

Och julen bankar på.

På bilbesiktningen var det trevligt men jag fattade nada av protokollet.

”Underkänd”.

– Är det körförbud?!

– Nej, men datorn som vi kopplade till din bil och bilen blev osams.

– ?

– Ja det är en sändare som inte är OK.

Sändare tänker jag. Sändare. Vänta nu! ÄR jag agent på riktigt som jag brukar leka med min kompis Peder, har M satt in en sändare som inte fungerar? Men det är ju bara på låtsas som vi är agenter…

Men vad är det som är FEL då?

– Nej ingenting är fel, du har en fullt fungerande bil.

Men den är underkänd, ja va bra, en helt fungerande bil men den är underkänd, det låter ju logiskt. Vad är det jag inte förstår?

Jaha när måste jag komma in för ombesiktning då?

– Nej det behövs inte. God jul!

Så ger han mig protokollet.

Innan besiktningen fick jag tid för att byta lampa på VOLVO kl 13. och skulle vara på besiktningen 13.20. Bytet gick snabbt som ögat.

Men att betala tog en jäkla tid.

Arbetet skulle föras in på datorn, noga, det klickades hit och dit och ni vet hur datorer kan hålla på. Men så kom slutligen ett kvitto på 159 kronor och jag fick kasta mig till bilprovningen och hann precis.

Det är som när folk går till Hälsocentralen. Det är inte patienten som kommer i centrum, utan det är datorn. Där kan folk stå med svåra blödningar och brutna kroppsdelar, medan människan bakom luckan klickar och deletar och trycker i vild förtvivlan på ctrl alt delete och sedan säger:

– Tyvärr, vårt datasystem tycks inte fungera i dag så ni får komma tillbaka i morgon.

Hallå.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *