ÖNSKELISTA

Kära Tomten.

Kan du göra så snickarna hinner tapetsera i utbyggnaden och lägga golv och måla och sätta fast lister fort fort så det går att sätta in möblerna där sen, och sätta upp stjärnor i fönstren och gardiner som är röda, och få fint där innan julafton? Det önskar jag mig. Jättemycket! Om jag får önska något mera så önskar jag att snön ligger kvar, och att jag blir frisk från vad-det-nu-är jag har, och att jag hittar julskivorna i röran, och att jag hinner få in TV:n och får den att fungera till alla mysiga Julprogram.

Jag önskar också att jag kan äta många chokladpraliner ur Aladdinasken utan att gå upp ett enda kilo, inte ens om jag smockar i mig Lejlas ”Rocky Road” samma kväll minuten efter, eller varför inte samtidigt? Och så önskar jag sovmorgnar och sena nätter, och julgröt och lyckliga barn och glädje och frid. Och jag önskar att många småfåglar kommer till fågelmataren, och att människorna i världen ska få må bra, och att var och en ska veta sitt värde, oavsett vem man är, och att Tiger Woods ska få hjälp för sitt sex-och kärleksberoende, och jag önskar att OM en pralin måste försvinna ur Aladdinsken så låt det bli Körsbärslikören, för den vågar jag ändå inte äta, och så önskar jag att tusen juleljus får lysa över hela vårt avlånga vita vinterland.

Tack snälla Tomten.

PS  Jag glömde en sak … jag önskar mig en ögonskugga också. En ljus.

En kommentar till “ÖNSKELISTA”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *