Tomtar på loftet

I dag klättrade jag upp till mitt loft för första gången. Det känns som att det kommer att bli min alldeles egna plats. En plats för meditation och andlighet, en plats för lugn och ro och kontemplation. Men kanske mest för skrivande!
Jag har fönster där uppe, precis under taket, och jag såg fåglarna i träden alldeles utanför, och vita snötyngda granar borta på andra sidan vägen.
Det är väldigt högt uppe, det där loftet, och jag tycker det är läbbigt att klättra på stegar. I dag kom jag upp med hjälp av byggställningen, men den ska ju bort sen, helst i går. Jag ska skaffa en loftstege.
I alla fall är golvet lagt nu. Igår kväll när jag kom hem var ca en tredjedel klart. Då höll jag på att bryta ihop. På riktigt. Men klockan tio i dag var det klart!
Jag är alldeles lycklig över mitt loft. Det ska bli kul att välja något fint att sätta i fönstret där uppe.
Men först behöver jag en stege.
Till jul återstår:
baka jullimpa
köpa klart julklappar
städa bort allt byggdamm
baka min julkaka
fixa en gran
ta in möbler och saker i nya delen
sätta upp stjärnor och stakar i fönstren (elkillen kommer i morgon)
handla julmat
lägga in sill
andas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *