Magic Night

Det ser ut som om någon har strött ut briljanter på snön som ligger på taket under mitt loftfönster. Det är ljust av månens sken, klockan är typ halv tre på natten… En gnistrande kall decembernatt, en av de allra sista nätterna år 2009. Och jag är vaken. Jag vill inte sova. Jag vill sitta här på mitt loft och titta ut på allt det vackra.
I morse när jag skulle till jobbet tog jag sats av bara hellsicke och backade ut från gården och rätt in i en snödriva. Tjoff. Sen gick det inte att komma loss.
Men jag hämtade handdukar och la under hjulen, morsan skulle vända sig i graven, men det hjälpte.
Jag kom loss och kunde börja en lång och seg resa mot Tierp. Jag kör s a k t a nu på vintern. Och kommer fram sist av alla på jobbet. Men jag stannar längst också. I alla fall i dag.
Jag är upprörd över att de stackars vargarna ska skjutas av. Ett argument var att jägarnas hundar blir anfallna! Men kan inte jägarna ha sina hundar i koppel då? Så inte hundarna kan spåra andra stackars djur som ska skjutas…
När jag ser en jägare tutar jag allt vad jag orkar, så eventuella älgar och rådjur hinner fly.
Farsan jagade fågel. En gång hängde en död hare i källaren när jag gick ner för att hämta potatis. Jag förstod att en dag skulle den ligga på tallriken. Dom sa inte när, men jag var misstänksam varje gång vi fick kött.
Vackra Vinternatt. I natt ska jag be en bön för vargen, så att den får leva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *