Nice to feel like a Woman!

Inne i en sån period igen, när jag knappt är hemma annat än när jag sover. Och då blir det inget bloggande.
Men nu tar jag några minuter innan jag ska sova.
Läget är …
lugnt här och nu
sorgset
glatt
och stressigt på jobbet
plus att jag snart slänger ut datorh***t genom altandörren!!!!! Uppkopplingen är URKASS och den förbannade pucken från TELIA slocknar hela F***G tiden.
(Förlåt barn.)
Var var jag?
Jo…jag är inte hemma så ofta.
I går blev jag bjuden på mat på kvällen, jag uppskattade det kan jag säga.
Jag gillar det där att få känna att jag är KVINNA.
Fast jag är en rödstrumpa.
Men att bli bjuden på restaurang, få en bukett blommor, bli uppvaktad… det är fint. Eller att någon bär in veden, eller skottar gången.
Ni vet. Jag kan själv. Men jag gillar gesten.
Men min båt kör jag helst själv. Där litar jag bara på döttrarna. Samma sak med cabben.
På tal om cabben.
Jag var på ett ställe i dag och parkerade bilen bakom en 307:a som var exakt lika som min, förutom att den inte hade vit skinnklädsel.
Gud va jag längtade då tills jag får ut min från snöh***t på gården! (Förlåt igen).
Det är djup snö runt hela bilen, och ända ut på vägen.
Undrar när det ska gå att få loss bilen, komma ut, cabba ner och dra på ”CRY TO ME” så det bara dunkar efter hela Iggövägen.
Snart är det påsk.
Påsken gör ont.
Mamma gjorde så trevligt till påskarna. (Mamma 2, inte den fulla.)
Hon bakade små marängkyssar, som hon visserligen gormade över för att dom sjönk ihop, men dom var ju lika goda ändå!
Vi åkte alltid till ön på påskarna, och då kom närmaste grannen som bodde i Stockholm och vi barn lekte, och alla andra kom också ut då, och mamma gömde Påskägg i träden som jag fick leta efter. (Nu kommer gråten igen, shit också).Farsan tjärade ekan och det doftade så himla gott.
Mamma hade små, små Talgoxar och Blåmesar i trä från Hemslöjden, som hon satte i påskriset. Och glasdroppar. Och fjädrar förstås. Och hon hade sytt små huvor, typ tehuvor som man sätter över tekannan, fast de här var till äggen, så dom skulle hållas varma.
Ja, och nu är hon död.
Herre Gud hur kom jag in på det här? Flödesskrivandet tar mig in i allt möjligt, fingrarna smattrar på över tangenterna och jag, jag åker bara med.
Hur som helst, så ser jag fram emot påsken. Hoppas snön hinner försvinna, jag vill se en Krokus och jag vill ha sol och så ska vi grilla och gömma ägg och kanske spela Evert Taube, och äta laxbakelser som förra påsken.
Och i äggen ska det ligga en marsipankyckling till var och en, som har choklad på rumpan. Haha! Kolla meningsuppbyggnaden där! Jag gör om: I äggen ska det ligga marsipankycklingar som har choklad på rumpan.
Såna köpte alltid mamma.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *