Låt ingen trampa på dig!

Det gör ont att bli medveten om sanningen, men det är också sanningen som skall göra oss fria.
Kvinnor, för det är fortfarande mest kvinnor, som lever i förhållanden där dom utsätts för psykisk misshandel far illa. Riktigt illa. Det som händer är, att självkänslan krymper, kvinnan fylls av skam, blir ofta förvirrad, vet inte längre vem hon är eller var, tvivlar på sig själv och eftersom mannen skrikit att hon är sjuuuuuuuuuuuk tror hon att det är så det är.
Det tar tid att läka.
Det tar tid att inse, att inget av det han sa handlade om henne, egentligen.
Att bryta upp gör ont, även om det mest har varit gräl, kritik, arrogans och nedvärderande ord och handlingar. Kanske även fysiskt våld, fast hon inte velat se det, och han har sagt att det inte var meningen att nypa så hårt, eller att hon är överkänslig.
Kvittot på att hon gjorde rätt som gick, kommer.
Någon påpekar att hon verkar gladare, eller att hennes ögon strålar igen, som förr.
Hon vet att hon är på rätt väg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *