Sommarminnen och sockerkakor.

Ledig dag i dag! Så himla skönt. Tog in en kasse med ved, den behöver torka inne ett tag eftersom presenningen den låg under har slitits sönder i vinter. Jag tänker inte köpa mer ved på PREEM nu. Nu kommer jag fram till mitt eget vedförråd, som visserligen börjar sina, men det räcker fram till midsommar i alla fall.
När jag var barn på ön eldade farsan vid regniga dagar efter det obligatoriska morgondoppet vid badstenen. Vilket väder det än var så skulle man i. Antagligen är det det traumat jag tvångsmässigt upprepar när jag känner att havet ropar att jag ska komma och bada. Faktum är att jag älskar att bada i havet. Simma, busa, snurra, leka… Grannarnas mormor lärde oss barn att göra ”karusellen” i vattnet. Det gör jag än. Det är en fin tid vi går tillmötes nu. Tänk, snart är det första maj. Och i juni är det ju alla gånger läge att bada!
På altanen ligger gamla fönstren och en altandörr som jag har mätt upp i dag och lagt ut på BLOCKET. Behöver röja runt huset och på altanen, det finns massa skräp kvar efter bygget, och jag ska åka till Återvinningen med mycket.
Jag längtar till att snön ska försvinna. Nu ligger den där igen, vit och kall. Tänk när det går att kliva ut barfota! Livet blir enklare då.
Kanske ska jag hälsa på en liten hundvalp i dag.
Nu försvann solen. Men enligt www.yr.no kommer den tillbaka i eftermiddag. Yr.no kan man lita på, betydligt mer än SMHI. Det dom skriver är klockrent!
Nu blir jag sugen på att baka en sockerkaka. Sockerkaka låter väl tryggt och trevligt. Nu för tiden pratas det inte om sockerkaka mer. Det är flashigare namn på bakverken nu, och flashigare bakverk också.
Men jag har receptet på en hederlig gammaldags sockerkaka i huvudet så det så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *