Fullt i kylen!

Min spis har aldrig använts så frenetiskt som nu. Inte lagar jag mat, annat än möjligen på helgerna, i vanliga fall! Nu äter jag lagad mat till frukost till och med! Och är det inte plattorna, så är det ugnen. Eller båda delarna.
Det som det blir ännu mer av är ju disk. Hela tiden får jag diska!
Mina skålar räcker inte till! Det ska blandas och vispas, hackas och röras. Olika gockor med majonnäs och vispgrädde står inträngda i min kyl, som numera är alldeles för liten! Franska dressingar med Dijon och olja trängs med äggkartonger och stora glänsande smörpaket. Gräddtetrorna paraderar stolta på översta hyllan. I dörren står den röda mjölken och ler.
Två kilo är borta. På fyra dagar. Visserligen försvinner synen emellanåt, åtminstone till hälften, och det är som om jag skulle ha dragit i mig ett par Black Russians ibland, men då får jag gå till kylen och rulla ihop en ostskiva eller två, och så är jag tillbaka till det normala igen.
Min Iphone har dött. Den här gången har jag inte duschat med den, den bara dog. Så kan det vara. Den lever nog upp igen bara den får ta igen sig lite. Det är väl någon mening med det också kan jag tänka.
Ett stilla regn faller där ute. Låt det regna. Det är ett kravlöst regn som tillåter mig att bara vara.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *