RÖR INGENTING!

– Rör ingenting!
Jag väser till katten som just ska hoppa upp på bordet där laptopen står.
Jag har lyckats bli uppkopplad med TELIA-pucken och slipper blogga från min iPhone.
Nu gäller det att skriva snabbt och utan att pucken rubbas en ena hundradels millimeter.
I dag har jag massa bokstäver och ord, som vill komma ut.
Skrivklåda med andra ord.
Den väcktes hos min advokat i morse. När jag går dit pratar vi mer om böcker, förlag, skrivande och tips om hur man kan bli av med bokeländena som man betalat tryckning för, än om själva ärendet.
Min advokat skriver också, och när han beskriver hur han sitter på olika caféer med sin laptop blir jag kreativ och lusten att skriva bara väller upp i mig, men jag har ju inte tid såklart, utan måste sätta mig i bilen och åka ni-vet-vart, precis när advokattimmen är slut måste jag det, och jag kommer ut och har fått P-böter såklart, river ner den förbannade lappen och åker ut på E4, och inom mig dansar bokstäver och ord tillsammans och bildar ord, ord och stavelser huller om buller.
Just nu sitter jag i mitt älskade hus i min älskade skog, Norah sjunger med sin mjuka stämma och i ugnen står en Broccolipaj med 2 dl grädde och en massa fet ost. Klockan är strax efter halv nio och ljuset, ljuset som inte kan beskrivas utan måste ses, strilar in genom mina höga fönster och jag bara vet vad jag vill och vad jag inte vill och jag behöver just ingenting annat än mig själv för att genomföra mina drömmar och visioner.
Jag ringde Mona i dag, eller hon mig, minns inte.
– Hur länge ska jag vara arg?
– Tills du är klar.
Nu har jag varit arg i fyra månader fast det arga började redan innan, men då tryckte jag undan det arga och grät floder i stället.
Nej tacka vet jag ilska. Det är grejer, det.
Jag har huggit ved så det dammade nästan, men jag fick inte loss yxan från en tjock jävla klabbe, så nu sitter den där den sitter.
Jaja det löser sig, det också.
Och uppkopplingen lyser fortfarande grönt, så jag fortsätter.
På onsdag blir det trevligt, då är det GASTA igen på GW med Jan Bylund. Skratta behöver jag, och det brukar inte vara några problem med den saken så länge jag omger mig med glada människor som har humor. Som tur är har jag rätt många såna i mitt liv! Att krydda med Stand Up Comedian är inte dåligt alls.
Jag ska försöka få tag på biobiljetter till premiären på Sex and the City 2. Vi går nog ut och äter också, och det ryktas om Tjejkväll på stan, med kvällsöppet på affärerna.
Himlen för en skogskvinna som behöver lite flärd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *