Je suis a Nice

Min larare i franska skulle ha varit ganska nojd tror jag.
Jag tar mig fram och klarar det mesta.
Lite problem blev det i dag, nar jag precis hade klivit upp ur badkaret, ja, jag passar garna pa nar hotellet har den lyxen, fast det ar typ sjuttiotre grader ute. I skuggan. Jo da knackqade det pa dorren, och jag fragade pa franska vem det var, precis som om det hade spelat nagon roll vad personen pa andra sidan dorren hade svarat, jag kanner ju ingen i Nice, men i alla fall var det en man som undrade om det var nagra problem?
– No, no, pourqui?
Da var jag inte med, det kom en lang harang men till sist forstod jag att hotellgasten under hade fatt mycket vatten i sitt rum.
Sa kan det ga. Kanske inte folk badar pa hotellrum mitt i hettan. Men jag gor.
Jag har badat i havet ocksa, men det ar ju sa varmt i Medelhavet sa det svalkar inte.
I dag akte vi med taget till en medeltidsby uppe i bergen, Eze heter den.
Supervacker utsikt och galen busschauffor, eller valdigt van vid slingrande bergsvagar.
Eller kanske skitradd kvinna som inte gillar varken flyg eller andra hoga hojder?
Det var i alla fall vart det, och vi at en jattegod sallad pa ett mysigt stalle hogt uppe pa bergssluttningen.
Jag har lidit av en fruktansvard skrivklada, men har nu hittat ett internetcafe, antligen.
I gar kvall var vi och tittade pa batarna i hamnen. Jag holl pa ga at, helt otroligt vilka yachts det ligger har. Ojoj vad jag gillar att glo pa dessa snygga skutor, och hur jag kan dromma mig bort och tappa bade tid och rum.
I kvall ska vi ga pa restaurang som alla andra kvallar. I gar besokte vi en fin restaurang och bestallde in en fisktallrik, men jag sager bara att det var nada jamfort med Axmar Brygga. Pa riktigt.
Au revoir…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *