En övning.

Ta fram papper och penna.
Sätt dig en stund i lugn och ro. Skriv tio saker som du gillar hos dig själv.
Det kan vara precis vad som helst. Stort som smått. Till exempel
Jag bakar fantastiska tekakor, eller jag är bra på att snickra, eller jag har vackra händer.
Tio saker.
Del 2 av övningen kommer i nästa Blogg.

För övrigt åt jag en god lunch på Stora Wall i dag, en Paella med god sallad och en smarrig kaka till efterrätt. Brödet som serveras till maten är kriminellt gott, det är med aprikoser och olika nötter och grejer inuti.
Innan lunchen tillät jag mig att åka ner i melankolins djupa dalgång.
Det var mitt eget kontrollbehov som bidrog till det. En gnutta självömkan gjorde melankolin sällskap.
Tack och lov så kan jag botemedlet mot självömkan.
Det heter tacksamhet.
En lista snabbt ba´, sen är jag på tåget igen och inser hur himla fint Livet är, egentligen.
Tacksam här och nu för:

  • ett fint telefonsamtal i kväll
  • lunchen med min väninna
  • en meditations-CD som jag fick av Micke
  • och annat som jag väljer att inte ta för givet, som stjärnorna på himlen, kaffepaketet i skåpet, elden i kaminen, mina barn och lilla katten, musiken som jag kan höra, havet som jag kan se, mitt hår som jag kan fläta, händerna som jag kan skriva med, fötterna som jag kan gå med, ljusen som brinner i hela huset och sängen som väntar på mig nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *