Skumt

Det skymmer tidigt.
Men det var inte det jag tänkte på när jag valde rubrik.
Det var mer allt som finns och som vi inte kan se, eller förstå.
Allt som inte är bevisat, eller nånsin kommer att bli det.
En vän på Facebook hade letat efter sin tändare, för att kunna tända ljusen på morgonen.
Plötsligt låg den mitt på köksbordet.
Ingen av de som var hemma hade lagt dit den.
Jag har varit med om såna saker, flera gånger har det hänt mystiska oförklarliga grejer.
Ta bara det här med Familjekonstellationer, som jag jobbar med, eller ”Soul Work”.
Du kan gå ut på gatan och be fem personer följa med. Terapeuten ber den som ställer upp konstellationen att ta ut en person, som kan vara till ex pappan till honom/henne, mamman, systern, grannen, exet eller vem som helst.
Personen kommer att agera och säga precis det som pappan brukar eller brukade säga (om pappan lever eller är död spelar ingen roll).
Jag hade goda vänner här för ett par veckor sen, när det bara dök upp en man, jag sa vad jag fick för känsla, det visade sig att det var en farbror till min vän, och han hade ett budskap.
Jag har inte bett om att få den här gåvan, den kom, eller antagligen har jag haft den sen jag var barn.
Jag såg och hörde olika saker när jag hade gått och lagt mig, blev rädd och ropade på mamma.
Men då tog hon mig till en psykolog som skrev ut Valium.
Jag var sju.
Så kan det vara.
Att kunna göra upp och bearbeta händelser utan att den person man har de ouppklarade affärerna med är närvarande – fysiskt – är rätt bra, eller hur?

En kommentar till “Skumt”

  1. Att jobba med mönster är intressant – vi lär människor hur de ska behandla oss – dvs vi är otroligt snabba på att fånga upp nonverbala budskap som handlar om interaktion och balans. Och man måste inte känna varandra för att det ska fungera…
    När jag gick utbildningen för Virginia Satir gjorde vi ofta ”Parts party” – som nog är exakt samma lek som den du leker – man tar vemsomhelst som får spela en roll plockad antingen från min omgivning – eller från mitt inre. Det där att få se sina egna inre sidor spelade i rollspel mot varandra är inte så dumt….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *