Varm choklad i vintermysiga Norrköping.

En eloge till SJ igen! Åkte tåg till Norrköping i går och hem i dag – nemas problemas! Med tanke på snöovädret i dag är det alldeles fantastiskt att det inte var några förseningar! Det gick som på räls!
Norrköping bjöd på ett juligt snöfall i dag på eftermiddagen. Juldekorationer i blått och glittrande vitt förhöjde mysstämningen, och ett litet café som kanske var en ”choklateria” blev höjdpunkten av lycka för mig. Där drack jag och en vän varm choklad med Biscottis till.
Ni fattar inte i hur många år jag har längtat efter att en snöig dag dricka varm choklad på ett fik.
Jag skrev till och med en dikt om det, och det var när jag gick på Skrivarlinjen på Bollnäs Folkhögskola 1997. Då kan ni tänka er!
I dag blev det verklighet!
En trevlig biltur till Vingåker fick jag också, och där fanns Vingåkers Factory Outlet.
Say no more.
På tåget hem förstod jag av mina medpassagerares kommentarer och mobilsamtal att det blåste ganska hårt i Gävle. När jag kom hem stod presenningen som jag så nogsamt hade spikat fast i altangolvet, som ett storsegel. Det var bara att hämta hammare och spik och ut och dunka i nya spikar.
Men det är supermysigt att sitta här nu med brasan tänd och röda ljuslyktor på nya hyllan. Det visslar i köket och hela skorstensröret skakar, och ute sliter Nordan i tallarna, hoppas bara dom står stadigt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *