Första advent

Jag satte upp en röd gardinkappa i köket, nu är det rött i alla fönstren, utom det som jag har valt att ha gardinfritt i. Närmare jul ska jag byta i köket till en kappa med tomtar på. Gulligt.
Faktum är att just precis i detta nu snöar det inte, jag ser blå himmel (Jippppieee det var inte i går!) genom loftfönstret och en smal trevande solstråle tar sig in och träffar spegeln som reflekterar den tillbaka, in i mitt hjärta eller om det är min själ, jag vet inte, men jag lyfts liksom upp lite, och det hoppar runt små glada pirr inuti.
Vet ni, jag älskar snön och jag älskar vintern och advent och jul och hela alltihopa. Men när jag ser tulpaner i blomsteraffärerna, precis efter jul, då blir det en dimension till i min glädje, för då förvissas jag om att det ska komma ännu en vår med talgoxesång och lila björkar. och isarna ska släppa havet fritt igen och Blåsipporna vid stigen ska blomma och jag ska sitta på trappan med en mugg kaffe medan solen målar nya fräknar på min kind.
Alla årstider har sin tjusning, jag tycker verkligen om både höst, vinter, vår och sommar, men det där med ljuset som kommer tillbaka, och trädens svarta konturer mot en skymningsblå himmel i februari, det är något större än allt annat.
Men här och nu, i dag blir det adventsfirande och tjejmiddag tillsammans med några fina vänner, det ska bli så kul! Ska prova min nya, röda blåsa och se om Skipperdieten har gjort underverk med min kropp efter fjorton dar, eller skulle det vara att begära för mycket kanske… Ja, det har i alla fall gjort att jag lättat ett par kilo, det kanske räcker!

En kommentar till “Första advent”

  1. Ja, visst har varje årstid sin tjusning! Jag har precis sett solen gå ned över vinterlandskapet här i Vätterbygden. Just nu är det enda ljus som finns kvar en gyllene rand långt bort i väster.

    Tulpanerna efter jul, det längtar jag också efter, en försmak av våren. Du beskriver våren så fint, tycker jag, att jag tror att jag får vårkänslor här mitt i kalla vintern. 🙂

    Kram
    Anna-Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *