För få timmar kvar nu…

Hjälp nu är det snart julafton! Jag har rätt mycket kvar att fixa. Roliga saker, och spännande saker, som att hugga gran i detta snöoväder! Men jag behöver tid! Mera timmar, tack!
Varje jul gör jag en kaka, som är min speciella julkaka. Egentligen är den inte julig alls, förutom mandlar och nötter ovanpå, men det har blivit så att den hör till.
Kaffet till kakan dricker jag helst i Måsenkopparna. Dom har jag till födelsedagar och till jul och påsk och så. Det är väldigt gott att dricka kaffe ur en Måsen-kopp. Den är så tunn.
I går skulle jag skriva om att hela sitt inre, men det kommer här, och jag citerar Shakti Gawain:
”Om du arbetar med ditt inre helande fungerar du som en inspiration och en förebild och gör bördan lättare för alla människor i din omgivning, i synnerhet dina familjemedlemmar. Barn plockar alltid upp sina föräldrars problem och omedvetna mönster på ett energimässigt plan och för dem vidare i sina egna liv. Om en förälder helar sina känslomässiga problem för han eller hon det vidare till barnen, som då inte behöver handskas med samma saker i sina liv.
Detta sker alltid, vare sig dina barn är vuxna eller ej. Om du som förälder tar itu med dina egna problem och lär dig ta bättre hand om dig själv, älska dig själv mer och satsa på ditt inre helande, kommer också dina vuxna barn, som kanske bor i en annan landsände att känna det på någon nivå och dra nytta av ditt inre arbete.”
Detta är fantastiskt. Och sant.
Den första som berättade det här för mig var min lärare på addiktologutbildningen, Tobbe Fjellström. Jag köpte det direkt.

Återupprepningen möter jag och har mött i mig själv, hos mina vänner, hos mina patienter. Valen i vuxen ålder är en upprepning av det barndomen gav. Alkoholistbarn ”förälskar” sig i en aktiv missbrukare, om och om igen, den som levt med en galen farsa som har skrikit och gapat hittar en ny arg gaphals, den som haft en förälder som varit icke-närvarande på grund av arbetsnarkomani till exempel, hittar en partner som aldrig har tid eller som kanske finns i rummet men ändå är någon annanstans, den vars mamma styrde och ställde med hjälp av martyrens bistra vapen gifter sig med en som dominerar och bestämmer och manipulerar på samma sätt, ja, listan kan bli väldigt lång, men lösningen att bryta finns, och nyckeln heter villighet. Villighet att bli medveten, att våga se.

Det som har hänt har redan hänt och det som händer när vi tar itu med våra ouppklarade affärer är att det kan göra ont. Smärta är en känsla och en känsla är aldrig farlig.

Visst är det bra.

Ha en fin dag, alla. Var fin mot dig själv. Säg ”JA” när du menar ja, och ”NEJ” när du menar nej, så är du redan på väg mot att bli mer sann mot dig själv och andra.

Glöm inte att andas. (Det sista skrev jag  mest till mig själv.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *