”Do you have anything in your bra, miss?”

Jag fick ett ”Blessingcoin” av min f d kollega. Jag tycker om det och nu när jag skulle flyga la jag det på en säker plats nära hjärtat; i BH:n.
Jag har för vana att lägga både det ena och det andra, som jag är rädd om, där.
Nycklar och viktiga papper, och får jag en guldtia i växel åker den ner direkt. Det går liksom fortare än att lägga ner den i plånboken.
Läppstift och örhängen, ja allt möjligt, faktiskt, kan man knöla ner i en BH. Sånt som jag vill ha lättillgängligt. Hotellrumsnycklar, till exempel. Dom har jag alltid där. Då vet jag var jag har dom.
Så det som hände på Flygplatsen i Phoenix när vi skulle in där dom kollar igenom väskor och alla passagerare får ta av sig skor och
jackor, och väskorna åker på ett band där man ser allt innehåll, var att en kvinnlig tjänsteman kom fram och bad mig följa med lite avsides, och så tittade hon på mig medan hon ställde frågan:
– Do you have anything in your bra, miss?
– Ehh … (Jag försöker tänka om jag ska svara ”You bet!” men inser att det nog inte är det svaret hon vill höra.)
Så kommer jag ihåg och utropar glatt ”Yes, my Blessingcoin!”, och fortsätter med att berätta att jag fick det av min kollega och att jag är flygrädd, men hon avbryter och visar att hon inte är det minsta
intresserad av att höra om det, stirrar stint på mig och frågar vad mera jag har.
Javisstja, jag har ju tryckt ner låset och nycklarna till min resväska också, eftersom jag hade övervikt och fick packa om där vid incheckningen.
Så ut med låset, och så kände jag efter så det inte låg något mer där, typ en nagelfil eller min iPhone, men det verkade lugnt.
Hon tog fram något instrument och förde det under själva hyllan, men sen fick jag gå.
Det brukar rasa grejer på golvet hemma, när jag tar av mig på kvällarna.
För jag glömmer alltid att tömma BH:n innan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *