När livet är varsamt och vänligt och bjuder på glädje och utmaningar

I min älskade soffa sitter jag och har just ätit frukost. Jag är ledig från Världens Bästa Arbetsplats i en annan del av landet och ska föreläsa på Världens Bästa QvinnoQula på eftermiddagen.
Jag ska prata om Självkänsla, som jag också pratade om på P4 Gävleborg i måndags. Självkänsla kan vi skaffa oss genom att välja bra tankar, bra saker att göra för oss själva, ta ansvar för oss själva, och genom att omge oss med bra människor!
Om vi är tillsammans med dom som säger att vi inte duger och att vi är ”dumma i hela huvudet” och ”Du ska vara glad att du har mig för ingen annan vill vara med dig”, då kommer vi att krympa inuti och bli till små skuggfigurer som inte vågar tro något gott om oss själva överhuvudtaget.
Så välj bort dom som projicerar ut sin egen litenhet på dig, det är en bra idé.
Lär dig att respektera dig själv.
Var med människor som respekterar dig för den du är.
Var snäll mot dig själv.
Säg JA när du menar JA och NEJ när du menar NEJ.
Sätt gränser. Du har rätt att säga STOPP. Jag vill inte mer. Nu får det vara nog.
Så.
Utan att förklara varför.
Det är många som förklarar och förklarar. Timme ut och timme in.
– Nej.
Det räcker.
Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej. Nej.
Fast JA är ett bättre ord.
Ja är ett underbart ord att säga när det är sant och kommer inifrån ens hjärta.
Vill du gifta dig med mig?
– Jaaaaaa …

Eller när någon frågar om man vill åka på konsert med Bruce i sommar, eller om man vill ha hjälp att sjösätta båten. Eller ”Vill du dansa?” just när de första tonerna av världens bästa låt spelas upp.
Då är ”Ja” det bästa ord som finns.
Just nu hoppas jag på att få en fråga.
Jag affirmerar, visualiserar, hoppas och sänder ut i Universum.
Det handlar om ett jobb.
Jag vill svara ”Jaaa!” på en fråga, som inte har kommit än.

Ha en fin dag i dag, alla.
Sa jag att jag ska lyssna på Olof Röhlander i kväll? Han föreläser i Gävle.
Jag vill lära mig ännu mer om Tankens Kraft. Jag vet att det fungerar.

”Det blir som vi tänker”.

Så var varsam med dina tankar.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *