Det är mycket nu.

Kommer hem halv elva från mitt jobb, jag har haft grupp, suttit på tåget hem och kliver ur bilen vid postlådorna, andas in försommardoften av Björk, lyssnar på göken, bara står där, på grusvägen, en stund innan jag dyker ner med handen i postlådan.
Då drar jag upp ett lönebesked från ett ställe där kråkorna flyger upp och ner, ett ställe där jag inte har jobbat på väldigt länge, och inuti står det att jag har en löneskuld på massa tusenlappar.
Först blir jag förbannad, rädd och får puls på 290.
Se´n tänker jag, att dom kan bara ta och kamma sig.
Det är fel på lönebeskedet och det löser sig.
I morgon.
I morgon ska jag ringa löneavdelningen.

Jag behöver sova, jag är trött, men inte kan jag bara gå och lägga mig, det är kriminellt att inte ta del av en så ljuvlig kväll, så jag bara slänger in väskan och tar av mig nya vårkappan och så sätter jag igång att plantera mina Lobeliabebisar i nya krukor, och vet ni hur mycket jord det kan samlas under ett par lösnaglar, och så vattnar jag och pratar lite med dom, och sätter mig en stund på min hutlöst ovårdade altan, innan jag går in och matar katten, och tar en snabb utrensning i ett kylskåp där paprikan travar runt själv och sjunger ”Helan går”, den är väl påverkad av något som har jäst där inne, och jag inser att det är ohållbart att köra på som jag har gjort de senaste veckorna, med föreläsningar, (egna och en fantastisk som Olof Röhlander hade i går), grupper, extrajobb och långa resor.
Jag behöver dra i handbromsen.

Nu.

Jag vill inte fara runt som ett torrt skinn, även om jag verkligen älskar mina jobb.

Men det räcker med två. Inte fyra, som det har varit nu.
Det har bara varit hem och sova och upp och jobba, in på ICA en snabbis, tanka bilen och så går det, runt runt runt.
I alla fall den senaste veckan har det varit så.

Det räcker för att jag ska tappa sinnesron i mig, och andligheten.

Det är tur att det är helg snart.
Jag behöver andas.

2 reaktioner till “Det är mycket nu.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *