Yasuragi

Väninnan och jag åkte till Yasuragi över dan. Det var i dag den första dagen för säsongen som julbord serverades i deras restaurang ”Tokyo”. Julbord, tänkte jag. Då vill man ju vara lite snygg. Röda kjolen letades fram, och så kom jag på att jag hade skitsnygga strumpbyxor, som jag såg på en kvinna på NK förra lördan.  Ljusa, med svarta hjärtan på. Jag sa till dottern:

– Kolla vilka snygga strumpbyxor hon har, den där damen där borta!

– Dom finns på H&M sa hon, som har koll, och när vi senare på eftermiddan seglade in på H&M kom hon med ett par hjärtmönstrade i min storlek.

– Här.

Så dom tog jag. En snygg topp till, och nya jackan med fuskskinn. Och så stövlarna. Kände  mig rätt nöjd. Hämtade väninnan och så var vi på väg.

När vi kom fram, och fick varsin ”badrock”, (yukata), tofflor och en rund korg att ha våra saker i, fick vi veta, att badrocken skulle vi ha på oss under hela kvällen. 

Inklusive under middan.

Där hade jag för att jag gjort mig till med mina hjärtmönstrade strumpbyxor och röda kjolen. Vi fick börja med en ceremoni, som gick ut på att vi skulle, som japanerna, skölja av stressen från våra sinnen. Så med en liten tunna som vi fyllde med vatten sittandes på en träpall, öste vi vattnet över oss medan vi tvagade oss med en handduk med tvål på.

Det var skönt! När jag duschar brukar jag tänka att jag sköljer bort negativitet och stress. Att det får rinna ut med vattnet.

Vi gick sedan och simmade, satt i en ”varm källa” utomhus, badade ångbastu och så åt vi frukt och drack grönt te emellanåt.     Kl 18.00 var det dags för julbordet. I badrock och tofflor i storlek 45 typ, som jag hela tiden snubblade i för det var 1 dm kvar FRAMFÖR mina tår.

Sexigt. Not.

Men vilken mat! Mycket lax, gravad strömming, tonfisk … Rödkål, brysselkål, you name it.

 

 

Sushi fanns förstås.

 

Varmrätterna var också goda.

Och så var det efterrättsbuffé.

Vi gick upp i limningen nästan. Och är det nå’n jag inte kan vara som folk med när jag äter, så är det hon jag var med i dag. Vi älskar mat båda två, och plötsligt stod jag där och tog för mig av allt, nästan.

Att jag slutat med socker och äter LCHF fanns liksom inte på kartan.

 

Det var tryffel och vit choklad med nötter och frukt och små söta mandelkakor och pyttemuffins och macroner och ALLT möjligt gott på detta buffébord.

 

Jag kunde ha hållt mig till fruktspetten.

Då hade jag inte fått yrsel och sockerkoma.

Men WTF nu blev det som det blev.

Och vet ni, det var alldeles, alldeles underbart.  En enkel till himlen.

 

2 reaktioner till “Yasuragi”

  1. Åh det verkar underbart mysigt! Jag har varit sugen länge på det där med baden. Och eftersom de är varma (väl?) så tror jag att jag får maken med mig dit! För att inte tala om maten – den verkar helt, helt underbar! Nu blev jag heltänd! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *